Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lukaku en Batshuayi aan het kanon

- (bla)

De tweede speeldag van de Champions League was die van de Belgen (in buitenland­se loondienst). Na Kevin De Bruyne en Dries Mertens scoorden ook Romelu Lukaku en Michy Batshuayi belangrijk­e doelpunten voor hun club.

Michy Batshuayi’s cultstatus in Chelsea groeide gisteren opnieuw een beetje aan. Vorig seizoen scoorde hij als invaller de kampioenen­goal, gisteren bezorgde hij de Blues in de toegevoegd­e tijd de zege in de topper bij Atlético Madrid.

De thuisploeg was in zijn nieuwe stadion op voorsprong gekomen. Griezmann verschalkt­e Thibaut Courtois vanop de penaltysti­p. Eden Hazard, die een basisplek kreeg, bediende man in vorm Alvaro Morata voor de gelijkmake­r. Voor Morata (ex-Real Madrid) was het zijn eerste doelpunt in zeven wedstrijde­n tegen Atlético. Net als Batshuayi blijft ook Romelu

Lukaku aartsbelan­grijk voor zijn club. Gisteren scoorde hij zijn derde en vierde doelpunt in de Champions League. In negen wedstrijde­n voor Manchester United maakte hij er nu al tien. Met de wedstrijde­n van de Rode Duivels erbij al veertien. Dat zijn aardige statistiek­en na nog geen twee maanden voetbal.

Man U had geen kind aan CSKA Moskou en won met afgetekend­e 1-4-cijfers. De grote held was niet Lukaku, maar Anthony Martial, die een voet had in alle doelpunten: drie assists en een omgezette

penalty. Nog in groep A verraste het Zwitserse FC Basel door Benfica met 5-0 van de mat te vegen.

Radja Nainggolan droeg de kapiteinsb­and voor Roma in de 1-2-zege bij Qarabag. De Italianen legden de basis voor hun zege met twee doelpunten in het eerste kwartier. Nadien zorgde Pedro Henrique voor geschieden­is: hij scoorde de allereerst­e goal voor de Azeri’s in het hoofdtorno­oi van de Champions League.

Silvio Proto hield 68 minuten stand met Olympiacos in Turijn, op bezoek bij Juventus. Ook Björn Engels en Vadis

Odjidja speelden. Uiteindeli­jk brak Gonzalo Higuaín de ban voor de Oude Dame. Engels keerde een bal van de lijn maar raakte Mandzukic die de 2-0 scoorde.

De zege van Barcelona bij Sporting was krap: 0-1. Luis Suárez dwong Sebastian Coates tot een owngoal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium