Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het niveau van het Belgisch voetbal is niet hoog”

Jordan Lukaku niet onder de indruk van Zulte Waregem

- FRANK BUYSE

Jordan Lukaku is niet onder de indruk van de komst van Zulte Waregem naar Rome. De (gewezen?) Rode Duivel praat hoogst zelden met de pers, maar met de komst van een Belgische tegenstand­er deed hij dat wel. En het was de moeite. Vooral toen de Laziospele­r het over die Belgische tegenstand­er had.

“Om eerlijk te zijn: sinds ik België verliet, heb ik de competitie ginder niet meer gevolgd. Want, om helemáál eerlijk te zijn: het niveau is er niet hoog. Ik ken nog wel een paar spelers van Zulte Waregem met enige kwaliteite­n, maar de gevaren van de ploeg kan ik echt niet opnoemen. Ik voel ook dat de technische staf én mijn ploegmaats heel veel vertrouwen hebben in deze wedstrijd.”

Lukaku vindt dat hij bij Lazio al veel stappen heeft gezet. Vanavond start hij wellicht. Net zoals bij Vitesse en vorig weekend in Verona.

“Toen ik hier kwam, kende niemand mij en moest ik mijzelf bewijzen. De eerste zes maanden speelde ik niet goed, maar eenmaal we overschake­lden op de 3-5-2 en ik het Italiaanse voetbal beter ging begrijpen, liep het beter en beter. Vóor ik bij Lazio kwam, dacht ik eigenlijk alleen offensief. Ik voetbal intussen defensief een stuk gediscipli­neerder. En mijn assist en de zege in de Supercup gaven mij extra vertrouwen.

In balbezit mag ik intussen van de coach ook doen wat ik wil. Ik ben wel fysiek nog niet op het peil van vorig seizoen. Mijn limiet ligt nu op zo’n 75 minuten. Als ik er een percentage op moet plakken, zit ik nu aan (denkt diep na,

red.) 60 à 65 procent van mijn mogelijkhe­den. Maar ik vond het nooit leuk, zo’n beetje als joker te worden beschouwd, telkens als ik 30 minuten mocht invallen. Maar ik toonde altijd respect voor de keuzes die worden gemaakt. Voetbal is hier vooral een tactisch treffen, bijna een schaakspel tussen trainers. Toen ik hier kwam, was dat iets waar ik niet zo van hield, maar nu vind ik het wel leuk.”

Net zoals Romelu

De Rode Duivel liet zich ook nog ontvallen dat hij ooit op het niveau van zijn broer Romelu zou willen spelen.

“Bij een team als Manchester United, dat veel prijzen wint. Ik weet wat ik daarvoor moet doen en ik geloof in mezelf. Maar ik besef dat ik nog heel hard moet werken daarvoor. Romelu stuwt me daarin, zoals ik hem ook probeer te stuwen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium