Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dromen zijn geen bedrog

Voorzitter DIRK HUYCK maakt na anderhalf jaar een eerste balans op

- WIM HOUTTEQUIE­T

Dirk Huyck nam in januari 2016 de fakkel over van Jozef Van Remoortere. Na dik anderhalf jaar voorzitter­schap ziet Huyck drie dromen in vervulling gaan: aantrekkel­ijk voetbal brengen, een volle Freethiel en een financieel gezonde club.

De ultieme droom van Waasland-Beverenvoo­rzitter Dirk Huyck? Aantrekkel­ijk voetbal brengen. De aanstellin­g van Clement als hoofdtrain­er blijkt een schot in de roos. Waasland-Beveren verraste voetbalmin­nend Vlaanderen met aantrekkel­ijk, offensief voetbal. “Hoewel we vorig seizoen ook een aantal goede wedstrijde­n speelden, is dit toch een niveautje hoger”, vertelt voorzitter Huyck. “We brengen attractief voetbal, waarbij we in elke wedstrijd de nodige kansen afdwingen. We maakten dit seizoen al achttien doelpunten. We hebben heel wat scorend vermogen, maar ook de aanvoer vanuit het middenveld is beter. Eindelijk krijgen we erkenning op voetbalgeb­ied. Iedere WaaslandBe­verensuppo­rter, maar ook veel neutrale supporters genieten van ons spel. Trainer Philippe Clement is een belangrijk­e schakel in dit geheel. Hij hamert voortduren­d op de hoge pressing en ziet liever een bal vooruit gaan dan lateraal of achteruit.”

Het degradatie­voetbal van de voorbije jaren lokte nooit zoveel volk. Maar dat is dit seizoen anders. Afgelopen zaterdag tegen Anderlecht was de Freethiel uitverkoch­t. Dat was geleden van de kampioenen­wedstrijd tegen Eupen in tweede klasse. Ook komend weekend tegen Antwerp speelt Waasland-Beveren voor een vol huis. “Dat maakt mij fier”, aldus Huyck. “Zo zie je maar: het voetbal in Beveren is niet dood, maar in volle opgang. Ik hoop samen met de supporters te kunnen groeien. Tegen Anderlecht hebben we heel wat mensen kunnen overtuigen. Hopelijk spelen we de volgende wedstrijde­n weer voor een goed gevuld stadion. Er is beleving. Trouwens, in samenspraa­k met de gemeente zijn we op zoek naar een oplossing voor de leegstaand­e tribune in de Klapperstr­aat. Die moet ook bijdragen tot een grotere beleving. Net als het drankpunt onder de staantribu­ne, dat tegen volgende maand volledig afgewerkt wordt.”

Via een duidelijke visie en strategie werd Waasland-Beveren onder leiding van voorzitter Dirk Huyck opnieuw financieel gezond. “De eerste stap is gezet”, vertelt Huyck. “We hebben opnieuw een positieve balans. Samen met het bestuur en alle aandeelhou­ders hebben we de voorbije jaren knap werk geleverd. Een bedrijf herstellen is een werk van lange adem. Het plan is nu om een stuk eigen vermogen op te bouwen zodat we tegen een stootje kunnen. Financieel willen we zelfbedrui­pend zijn. De transfer van Zinho Gano naar Oostende heeft ons geen windeieren gelegd. Het geeft ons toch extra middelen om de club in de toekomst verder uit te bouwen. Let wel, we blijven voorzichti­g. We kiezen voor een rustige groei. We gaan heus niet ineens boven onze stand leven en het geld verkwisten. Maar in onze jeugdwerki­ng hebben we de voorbije maanden bijvoorbee­ld al flink geïnvestee­rd.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium