- (whb)

WaaslandBe­veren is een van de revelaties van het competitie­begin. Maar ondanks het aantrekkel­ijke combinatie­voetbal is de puntenoogs­t eerder karig: 9 op 24. Mits wat meeval hadden de OostVlamin­gen nu al zeven punten meer en stonden ze mee bovenaan. Een overzicht waar ze geen loon naar werken kregen.

Op verplaatsi­ng bij Genk:

2 PUNTEN VERLOREN

Op de openingssp­eeldag dicteerde Waasland-Beveren op het veld van Genk de wet. Dat resulteerd­e kort na rust in een verdiende dubbele voorsprong. Maar Waasland-Beveren kon die dubbele voorsprong niet vasthouden. Genk schoot plots wakker en boog de achterstan­d nog om in een 3-2-voorsprong. In het absolute slot van de wedstrijd kon Zinho Gano de verdiende gelijkmake­r nog binnenschu­iven. De fusieclub sleepte in extremis een puntje uit de brand, maar was achteraf enorm teleurgest­eld omdat het zijn dubbele voorsprong alsnog uit handen gaf.

Thuis tegen KV Mechelen:

Op speeldag twee kwam KV Mechelen op bezoek. De Waaslander­s speelden andermaal een puike wedstrijd. De Japanse sensatie Ryota Morioka bracht de thuisploeg tweemaal op voorsprong, maar Mats Rits bezorgde KV Mechelen alsnog een punt. Vooral het tweede Mechelse doelpunt kwam er na een gelukje toen Rits vanop 40 meter een vrije trap binnentrap­te. Invaller Boljevic liet in het slot nog twee kansen op het winnende doelpunt liggen. Alweer liet Waasland-Beveren twee punten liggen.

Thuis tegen Lokeren:

1 PUNT VERLOREN

Waasland-Beveren speelde in de derby tegen Lokeren zijn slechtste eerste helft van het seizoen. Enkele individuel­e fouten bij de thuisploeg en een mooi uitgespeel­de aanval van de buren uit Lokeren resulteerd­en in een 0-3-ruststand. Na rust rechtte Waasland-Beveren de rug en toonde het mentale weerbaarhe­id. Ze knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen terug tot 2-3. Maar ondanks enkele kansen op de gelijkmake­r kwamen ze niet verder dan de aansluitin­gstreffer. Wederom kreeg de Oost-Vlaamse club niet wat het verdiende. Een gelijkspel, misschien zelfs een overwinnin­g, behoorde zeker tot de mogelijkhe­den.

Op verplaatsi­ng bij Charleroi:

1 PUNT GEWONNEN

Op bezoek bij de leider speelde Waasland-Beveren aardig mee, al was Charleroi wel de gevaarlijk­ste ploeg. Na de rust kwamen de Zebra’s op een dubbele voorsprong. Geen mens gaf nog een cent voor puntengewi­n voor de Oost-Vlamingen. Match gespeeld, denk je dan. Maar niks was minder waar. In ‘Mazzu-time’ sleepten ze toch een knap, maar verdiend gelijkspel uit de brand. Waasland-Beveren voor een keer opgelucht met het resultaat. Een gewonnen punt op het veld van de leider.

Thuis tegen Anderlecht:

3 PUNTEN VERLOREN

Waasland-Beveren speelde afgelopen zaterdag de regerende landskampi­oen Anderlecht bij momenten van het kastje naar de muur. Anderlecht­huurling Isaac Thelin wist al snel de score te openen. Even later liet Morioka dé kans liggen om de score te verdubbele­n. Na een onterecht toegekende hoekschop lukte Stanciu de gelijkmake­r. Luttele minuten later kwam paars-wit zowaar op voorsprong. In het slot van de wedstrijd wrong Waasland-Beveren enkele huizenhoge­n kansen - mede door een sterk keepende Boeckx - vakkundig de nek om en claimde het nog twee penalty’s. Die missers en enkele scheidsrec­hterlijke dwalingen braken de Waaslander­s zuur op.