Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was nog eens een middagje genieten, dat was toch al even geleden”

- (lwi)

De kop is eraf voor AKC/Luma. Op speeldag vier pakte de zaalkampio­en zijn eerste zege van het seizoen in de Topklasse. De ploeg van manager Pit Van Dyck was met 1913 te sterk voor promovendu­s Sikopi.

“En toch waren we er vooraf niet gerust in”, zegt Van Dyck. “Sikopi had toch al vier punten. Het wist al te winnen van kampioen Kwik en het gevaarlijk­e Floriant. We waren dus op onze hoede. Maar van bij het begin hadden we het goede gevoel te pakken. Dat gaf ons het vertrouwen dat de weken voordien vaak mankeerde. Elke Vanherck speelde een knappe partij, maar ook Robbie Vanherck, die Siebe De Ley kwam vervangen, deed het uitstekend. Met hem kun je echt naar de oorlog: geen tierlantij­ntjes, geen flauwekul, no-nonsense korfbal, je helemaal geven en spelen in dienst van de ploeg, hij was echt schitteren­d. Jari Hardies was dan weer heer en meester in de rebound en wist dan ook nog eens zes keer te scoren. Hardies trok zijn vak mee, scoorde en liet scoren. Ook onze speelsters namen op alle vlakken de bovenhand en scoorden maar liefst negen keer. Neem daarbij dat Jarre De Ley Johan Moons perfect uit de wedstrijd hield en we waren vertrokken voor een middagje genieten. Dat was toch allang geleden. Alleen mogen we nu niet te euforisch worden. We moeten ook eerlijk blijven: Sikopi speelde niet te best.”

Van Dyck hoopt vooral dat AKC/Luma met die eerste zege nu vertrokken is voor de rest van het seizoen. “We moeten op dit elan verdergaan. Komende week spelen we tegen koploper Voorwaarts. Dat moet opnieuw een haalbare kaart zijn, ook al won Voorwaarts vorige zondag van rode lantaarn Scaldis. Wat het dan nadien wordt tegen een herboren Boeckenber­g en Borgerhout/GW, zien we later wel. Ondanks onze mindere start blijft in de stand alles mogelijk. Binnen twee wedstrijde­n kunnen we zomaar in de top drie staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium