Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te vroeg om in paniek te slaan”

- (mabe)

Olse Merksem had zich zijn seizoensta­rt ongetwijfe­ld anders ingebeeld. Thuis tegen koploper Doornik leden de Merksemnar­en zaterdag al hun derde nederlaag op rij (2930). Rens Baeyens baalde, ook al ziet de doelman de toekomst toch positief in.

“Verliezen is nooit leuk. Maar al zeker niet zoals het zaterdag gebeurde”, zegt de Merksemse goalie.

Baeyens en co gaven in de slotfase tegen Doornik een 26-23 bonus nog uit handen. Geen eerste zege van het seizoen, maar wel een pijnlijke nul op zes. Dat was het harde verdict.

“We hadden de wedstrijd in handen, maar waren te zenuwachti­g bij de afwerking. Toch wil ik niet overdrijve­n. Niet alles was zaterdag slecht. Ik onthoud vooral de positieve dingen. Zo zit er duidelijk progressie in onze ploeg. Onze eerste wedstrijd van het seizoen verloren we ook nipt met één doelpunt verschil

(20-19 uit bij Houthalen, red.). Maar het Olse Merksem van toen valt in niets te vergelijke­n met de ploeg die zaterdag met één doelpunt verschil verloor. Tegen Houthalen speelden we op een veel lager niveau en zaten we niet echt in de wedstrijd. Dat was nu totaal niet het geval. Met onze jonge, vernieuwde ploeg hebben we de voorbije weken serieuze stappen gezet. Er wordt op training heel hard gewerkt. Je ziet het spelpeil met de wedstrijd stijgen. Vroeg of laat gaat dat renderen.”

Maar waar wringt voorlopig dan het schoentje bij Olse? Wat mist de ploeg nog om nu ook zeges te gaan pakken? “Het gebrek aan ervaring en jeugdig enthousias­me deed ons de voorbije weken meerdere keren de das om. Als het spannend wordt, hebben we nog niet de kalmte om het af te maken. We creëren voldoende kansen, maar werken die niet af. Maar als dat euvel verholpen is, komt het wel goed. Het is nog veel te vroeg om in paniek te slaan. Dit seizoen willen we vooral bouwen aan een solide basis naar de toekomst, het behoud staat centraal. Met deze groep moet ons dat altijd lukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium