Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een groot verlies”

Amigos Zoersel betreurt forfait van Antwerpse concurrent

- SVEN PERSOONE

Geen stunt voor Amigos Zoersel op de openingspe­eldag van het nieuwe seizoen. Op eigen terrein ging het met 13 onderuit tegen Menen, dat vorig seizoen nog als vijfde eindigde. Aanklampen lukte wel en ook al was het verschil op het einde van elke set telkens klein, toch gaf de thuisploeg nooit de indruk het tij te kunnen keren.

Toch blikte trainer Dries Hoeyberghs, vorig jaar nog assistent van Alain Dardenne bij Topvolley Antwerpen, tevreden terug op zijn eerste officiële partij voor Amigos Zoersel. De inzet van de thuisploeg werd immers beloond met winst in de derde set.

“In de eerste en de tweede beurt waren we er telkens dichtbij, maar we moeten toegeven dat Menen de betere ploeg was”, zegt hij. “De jongens hebben zich echter tot het laatste punt dubbel geplooid. Ze hebben alles gegeven en ik ben blij dat ze voor die inzet beloond werden in de derde set. We proberen dit seizoen beter te doen dan de zevende plaats van vorig jaar, al is dat misschien niet helemaal realistisc­h. Maar als we er alles aan doen om die ambitie te realiseren, dan hoeven we ons achteraf alvast niks te verwijten.”

Met het forfait van Topvolley Antwerpen valt er een zekere leegte in het Antwerpse volleybal. Alle ogen zijn nu gericht op kleine broer Amigos Zoersel. Kan het misschien profiteren nu er een belangrijk­e concurrent wegvalt?

“Ons huiswerk was gemaakt toen Antwerpen de handdoek gooide, maar ik beschouw het forfait vooral als een groot verlies”, zegt Claude Holvoet, voorzitter van Amigos Zoersel. “We hadden een andere visie en een andere doelgroep, maar ik denk dat we perfect naast elkaar hadden kunnen leven. Toen we enkele jaren geleden promoveerd­en naar Liga A, konden we de wedstrijd van het jaar, tegen de buren van Zoersel, inruilen voor een kaskraker tegen Topvolley Antwerpen. Het zorgde keer op keer voor een volle vipruimte en een tot de nok gevulde sporthal. Dat had uitstralin­g naar de buitenwere­ld toe. Dat die match nu wegvalt, is voor ons een aderlating en slechte reclame voor het volleybal in het algemeen. We zijn al zeker van het behoud, maar dat is een magere troost. Het neemt alle spankracht weg uit de competitie. Vorig seizoen speelden we de perfecte play-downs en dat had ook zijn charme. Het was omdat Achel, kampioen in Liga B, niet wilde stijgen, dat Guibertin in de hoogste reeks bleef. Alleen is het volleybal in België spijtig genoeg niet groot genoeg om met tien profploege­n aan te treden. Laten we allemaal meedenken met de bevoegde instanties om een goeie formule uit te dokteren, die het volleybal opnieuw attractief maakt. Dat is een echte noodzaak voor onze sport.”

 ?? FOTO RR ?? Amigos met het blok afgelopen weekend tegen Menen. De Zoerselnar­en verweerden zich kranig, maar gingen uiteindeli­jk toch ten onder tegen de WestVlamin­gen.
FOTO RR Amigos met het blok afgelopen weekend tegen Menen. De Zoerselnar­en verweerden zich kranig, maar gingen uiteindeli­jk toch ten onder tegen de WestVlamin­gen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium