Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geef toe: er waren twijfels na onze promotie”

Mortsel van coach Alex Caremans begint prima aan seizoen

- (spe)

Toen de vrouwen van Mortsel enkele jaren geleden promoveerd­en naar eerste divisie, was de vreugde van korte duur. Het beleefde toen twee seizoenen om snel te vergeten. In het eerste seizoen werd het nog gered door het forfait van Menen. In het tweede verloor het alle wedstrijde­n en boekte het slechts twee schamele puntjes.

Maar de degradatie was misschien wel een goede zaak voor Mortsel. Want zie: na één jaar in tweede divisie kon het vorig seizoen als tweede meteen weer promoveren. Een herhaling van het rampscenar­io hoeft het overigens ook al niet te vrezen, want Mortsel heeft zijn start niet gemist.

“Twee overwinnin­gen uit evenveel wedstrijde­n had ik misschien wel gehoopt, maar nooit verwacht”, zegt trainer Alex Caremans. “Voor aanvang van de competitie had ik nog gezegd dat ik tevreden zou zijn als we in een van onze eerste drie wedstrijde­n een keer de drie punten konden pakken. Ik geef toe dat er twijfels waren na de promotie. Konden wij die reeks hoger wel aan? Onze goede start pakken ze ons alvast niet meer af. Het geeft de meisjes vertrouwen, maar het zal in de loop van dit seizoen niet altijd even gemakkelij­k blijven gaan. We hebben een jonge groep, die weinig ervaring heeft op dit niveau. Maar nieuwkomer­s Evelyn De Crom van Fixit Kalmthout en Robyn Peeters van FH Nijlen en jeugdspeel­ster Manon Van Damme, die op het einde van vorig seizoen al aansloot, hebben snel hun draai gevonden. Ik zie het dus wel goedkomen met deze ploeg. Zeker als we op dit niveau blijven spelen, gaan we nog veel punten rapen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium