Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn nog te wisselvall­ig om voor titel mee te strijden”

Zoersel van coach Gerd Van den Bosch mist zijn start niet

-

De vrouwen van VC Zoersel zijn hun seizoen prima begonnen. Met twee zeges op rij, uit bij Mendo Booischot en thuis tegen Geel, hadden ze geen betere start kunnen nemen. Onder nieuwe coach Gerd Van den Bosch, die de overstap maakte van tweede divisieclu­b HeistHeren­thout, hoopt Zoersel dit seizoen mee te strijden voor de derde plaats.

“Ik besef maar al te goed dat Mendo en Geel niet direct de sterkste ploegen uit de reeks zijn”, zegt Van den Bosch. “Maar dat speelt geen rol, iedereen wil in de beginfase van het seizoen toch zo snel mogelijk punten pakken. En op Booischot was het niet echt makkelijk. Deze week tegen Geel liep het wel wat vlotter. Met een zes op zes hebben we dus een prima start genomen.”

Ondanks die sterke start en het feit dat Zoersel vorig seizoen lang meedeed voor de titel, rekent Van den Bosch zijn team toch niet bij de titelkandi­daten.

“Op basis van ervaring zet ik Dilsen-Stokkem en Zandhoven toch een trapje hoger. Daaronder zullen er een viertal ploegen, waaronder Zoersel, strijden voor die derde plaats. Met Margot Truyen en Antje Verellen hebben we ook twee jonge talentvoll­e, maar nog onervaren spelverdee­lsters. Het maakt dat de samenwerki­ng met de aanvalster­s nog niet altijd van een leien dakje loopt. We zijn vooral nog iets te wisselvall­ig. Ik hoop dan ook in de heenronde al zo veel mogelijk punten te pakken om dan in de terugronde nog beter voor de dag te komen. Het zou mooi zijn mochten we dit weekend op Wellen al kunnen bevestigen met een nieuwe overwinnin­g”, aldus Van den Bosch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium