Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu is de stress volledig weg”

Glenn Collier pakt met Kontich Wolves eerste zege van seizoen

- MANU SMET

Horticult Kontich Wolves behaalde vorig seizoen in de derby tegen Fellows Ekeren een eerste broodnodig­e zege (7569). Glenn Collier hoopt zondag op Geel het totaal van overwinnin­gen te verdubbele­n.

Zowel Ekeren als Kontich begon met gezonde ambities aan de nieuwe campagne. Na de degradatie van vorig seizoen wil Ekeren maar wat graag terugkeren naar tweede nationale, Kontich deed dan weer enkele gerichte versterkin­gen om bovenaan het klassement een rol van betekenis te kunnen spelen. Toch wilde het voor beide ploegen tot dusver nog niet lukken.

“Die eerste overwinnin­g liet te lang op zich wachten”, vertelt Glenn Collier van Kontich Wolves. “Ook Ekeren moest absoluut de eerste zege binnenhale­n en dat was te merken aan het spelniveau van beide ploegen. Het eerste kwart was gewoon slecht. Het volstond voor ons om tien minuten op niveau te spelen om de zege veilig te stellen. In het beslissend­e derde kwart konden we maximaal achttien punten uitlopen.”

Het is in dat derde kwart dat Collier het merendeel van zijn punten kon scoren, waaronder drie opeenvolge­nde driepunter­s.

“Toen had ik inderdaad mijn beste moment uit de match. Het deed deugd, omdat ik in de vorige wedstrijde­n een veel te laag shotpercen­tage haalde. Ik had dus nog iets goed te maken.”

“Ik had het gevoel dat ze bij Ekeren niet hun beste niveau haalden, maar toch konden ze in het laatste kwart nog terugkomen. We speelden wat overhaast en zo scoorden zij bijvoorbee­ld vijf punten op een seconde. Een driepunter en een lay-up na balverlies van ons bij het ingeven. We maakten het onszelf nog onnodig moeilijk, zonder dat het echt spannend werd.”

De twee nieuwkomer­s bij Kontich, Niels Maris en Yiri Devillé, waren samen goed voor 35 punten.

“Het zijn echte aanwinsten. Hun integratie in de groep verliep enorm vlot. Ze hebben ervaring in tweede klasse, maar ook naast het terrein zijn het toffe gasten. Dat is belangrijk, omdat een ploeg op en naast het veld wordt gesmeed.”

“Zondag op Geel kan het opnieuw alle kanten uit. Tijdens de vorige seizoenen speelden we daar altijd een goede match. Nu we een eerste overwinnin­g op zak hebben, zal er minder stress aan te pas komen. We kennen de basisploeg van Geel goed omdat we er al een vijftal jaren tegen spelen.”

Kontich is sinds dit seizoen ook wat profession­eler geworden.

“Zo hebben we met Kris Claes een vaste kinesist”, vertelt Collier. “Hij heeft al wel wat werk gehad. Hier en daar is er wat overbelast­ing bij verschille­nde spelers. Iedereen traint voorlopig wel nog mee.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Niels Maris (15) van Kontich wordt afgeblokt door Mike Argeerts. Maris is een van de nieuwkomer­s bij Kontich.
FOTO GOYVAERTS Niels Maris (15) van Kontich wordt afgeblokt door Mike Argeerts. Maris is een van de nieuwkomer­s bij Kontich.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium