Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een logische keuze van de club”

Karl Lambrecht is tijdelijke vervanger van zieke coach Michaël Verheyen

- he) (lu

Soba B stond met de nodige ambitie aan de start van het nieuwe seizoen, maar voor de competitie goed en wel was begonnen, viel coach Michaël Verheyen uit wegens ziekte. Soba vond en zocht een oplossing binnen de eigen rangen in de persoon van Karl Lambrechts.

“Ik was eigenlijk naar Soba gekomen om de landelijke juniores te trainen”, aldus Karl Lambrechts. “Maar door de maandenlan­ge afwezighei­d van Michaël Verheyen werd mij gevraagd om er ook de tweede ploeg bij te nemen. Het was een logische beslissing van de club, want acht van de twaalf spelers van Soba B zijn nog junior. Uiteraard kwamen er wel wat praktische problemen bijkijken. Daarom trainen beide ploegen nu een hele week samen.”

Vorig weekend verloor Soba B nipt tegen Hasselt met 71-73.

“Winst zat er nochtans in, op een gegeven moment stonden we dertien punten voor. In een

close game hangt het dikwijls van details af en daar hadden we wat pech in. Met één gewonnen match op vier blijven we uiteraard onderaan bengelen, maar er zijn verzachten­de omstandigh­eden. Nu pas krijg ik wat zicht op de reeks en het niveau van tweede landelijke. Zowel de ploeg als de competitie was volledig nieuw voor mij. Onze ambities zijn dan ook aangepast. We willen ons nu zo snel mogelijk in de veilige zone nestelen.”

Dat de jonge spelers nog veel progressie kunnen maken, is een mooie uitdaging voor de coach.

“De sterke van de ploeg is dat de spelers al enkele jaren samenspele­n en elkaar goed kennen. Soms is het wel puzzelen als de jongens die ook met de eerste ploeg meespelen er niet bij kunnen zijn. Dan is het aan de anderen om hun verantwoor­delijkheid te nemen. Ik zorg voor de richtlijne­n. Het is aan de spelers om ze uit te voeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium