Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn op het elan van de voorbereid­ing verdergega­an”

Teis Lamoen en co zijn klaar voor topper tegen Oxaco B

- (mas)

Kontich Wolves B is sterk aan de competitie begonnen en staat na vier zeges op rij aan de leiding. Zaterdag staat de derby tegen het eveneens ongeslagen Oxaco B op het programma.

“We wisten dat we over een sterke ploeg beschikten, maar in eerste provincial­e zijn er geen gemakkelij­ke wedstrijde­n”, vertelt Teis Lamoen. “We speelden drie van onze vier matchen thuis, we weten dus dat er ook een periode komt met meer uitwedstri­jden. Onze laatste match tegen Herentalse was een van onze beste (82-62 winst, red.).”

“We gingen goed van start en speelden een schitteren­de eerste helft. Herentalse heeft een heel sterke en potige basisploeg. De coach vroeg ons om snel te spelen om hen zo te vermoeien. Ze konden ons helse tempo niet aan, waardoor we een ruime kloof op het bord kregen.”

Zaterdag volgt dan de moeilijke verplaatsi­ng naar Oxaco B.

“Zij komen van tweede provincial­e, maar hebben zich versterkt met enkele ervaren spelers. Ik hoop op een spannende wedstrijd. Het wordt een echte topper met de leiderspla­ats als inzet.”

Teis Lamoen is een van de mannen in vorm bij Kontich B. Hij haalt elke week vlot de dubbele cijfers.

“We speelden een goede voorbereid­ing en zowel de ploeg als ik zijn op dat elan verdergega­an. Ik hoop dat we dit nog een tijdje kunnen volhouden. Er zijn steeds verschille­nde spelers die de dubbele cijfers halen. We kunnen roteren zonder aan kwaliteit in te boeten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium