Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier kan ik een heel seizoen in eerste provincial­e spelen”

Dennis Bonné heeft zich zijn overstap nog niet beklaagd

- (luhe)

Na drie nederlagen op rij kon Basket Stabroek het voorbije weekend eindelijk zijn eerste zege laten optekenen. Grote bezieler van de 7258 winst tegen Pitzemburg was Dennis Bonné, die 23 punten scoorde, waaronder liefst zeven driepunter­s.

“Eindelijk vielen mijn shots eens binnen, dat bezorgde me een heerlijk gevoel. En dan nog tegen Pitzemburg, toch een kandidaat voor de titel”, zegt Bonné.

“We hebben al tegenslag genoeg gehad dit jaar. Het mag gaan stoppen. Koen Van Wauwe en Jonathan Bytebier, de twee topschutte­rs van Stabroek van vorig jaar, zijn voor maanden out. Het seizoen van Jo is al gedaan, Koen hoopt na Nieuwjaar weer present te zijn. Om het scorend vermogen te verhogen, werd Didier De Vlaminck naar Stabroek gehaald, maar ook hij ligt voor maanden in de lappenmand.”

De ambities van Stabroek blijven dan ook beperkt tot het behoud. “Het zou geweldig zijn om rustig in de middenmoot te kunnen meedraaien. Daarvoor moeten we hard blijven werken en onze defensie op peil houden.”

Dennis Bonné kwam samen met Kevin Paulussen en Koen Paessens over van Cobras. “Daar speelden we vooral in de tweede ploeg en mochten we invallen in de eerste ploeg. Hier kregen we de zekerheid om een heel seizoen in eerste provincial­e te spelen. Dan was de keuze snel gemaakt. We hebben het ons nog niet beklaagd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium