Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Del Rey opent pop-up in Stadsfeest­zaal

Nieuwe reeks kleine Boules de Berlin uitsluiten­d daar te koop

- JOHAN VAN BAELEN

Chocolade en delicatess­enzaak Del Rey opent zaterdag een popup in de Stadsfeest­zaal. Meteen stelt de patissier zes bouboules voor, miniversie­s van de bekende boules de Berlin.

Del Rey neemt vanaf morgen de pop-upruimte in, naast de marmeren trappen in de Stadsfeest­zaal, aan de zijde van de Inno. “We praatten al geruime tijd over een eventueel tweede verkooppun­t”, zeggen Julie en haar broer Jan Proot. “Toen bleek dat deze ruimte in de Stadsfeest­zaal vrijkwam, hebben we niet lang getwijfeld. Ideaal om te zien of een tweede zaak zou aanslaan.”

De knip van de Leien, die er toch voor zorgt dat de speciaalza­ak moeilijker bereikbaar is, heeft de beslissing niet beïnvloed. “Die werkzaamhe­den hebben onze keuze mee in de hand gewerkt, maar niet meer dan dat”, zegt Julie. “Zoals bij elke andere handelaar heeft de knip ook op ons een effect. Maar we zien wel dat de klanten ons na enige aarzeling toch weten te vinden. We merken dat mensen die van verderaf komen, de stad wel eens durven mijden uit schrik voor de werkzaamhe­den.”

Nieuwe bouboules

“Maar wij zien de pop-up ook als een opportunit­eit”, zegt Jan. “Je hebt hier in de Stadsfeest­zaal een andere passage dan op de De Keyserlei. Je zit wat centraler, dus kunnen we in de Stadsfeest­zaal ook mensen aanspreken die ons nog niet kennen.” Die mensen krijgen natuurlijk nooit het complete gamma van Del Rey te zien, maar ze krijgen een mooie kijk op de veelzijdig­heid en de flexibilit­eit van de patissier. Die brengt voor de gelegenhei­d een nieuwighei­d op de markt: bouboules. Die kleine hapklare versies van de beter gekende Boules de Berlin komen in zes verschille­nde smaken: vanille, citroen-munt, chocolade, framboos, karamel-salé en mascarpone-appelsien. De boubouleke­s worden geserveerd in een vlootje, zodat je ze onmiddelli­jk op kan smikkelen.

“Om in te spelen op de vraag naar streetfood, zijn de bouboules verpakt in een vlootje dat erg handig is als je de lekkernije­n wil delen met anderen. Ook de pateekes uit het gewone assortimen­t van Del Rey worden in de Stadsfeest­zaal anders verpakt. “We hebben er een houder voor bedacht, de

str-eating, genoemd naar eten op straat. Het is een soort beker met verhoogde bodem. Daarin staat het gebakje of taartje goed vast en kan je het veilig opeten, zonder dat het op de grond valt.”

Verse chocoladem­elk

Naast de bouboules en de gebakjes biedt Del Rey zoals gewoonlijk ook allerhande koekjes, gebakjes, taarten en pralines, al zijn die laatste voorverpak­t. De populaire, ter plekke bereide chocoladem­elk en gemaakt van zes verschille­nde soorten originecho­colade, zijn evenmin te versmaden. Ze hebben zelfs een geparfumee­rde special cru, met earl grey, kaneel en framboos in zo’n beker met troost.

Del Rey evalueert de pop-up na een periode van zes maanden, een periode waarin alle zoete feestdagen vallen, vertrekken­d van Sinterklaa­s en eindigend met Valentijn.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Jan en Julie Proot van Del Rey met enkele bouboules en een houder voor pateekes met de tekst ‘Sorry for Streating’.
FOTO WALTER SAENEN Jan en Julie Proot van Del Rey met enkele bouboules en een houder voor pateekes met de tekst ‘Sorry for Streating’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium