Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plateau Royal failliet

- (jvb)

Plateau Royal, het vis en schaaldier­enrestaura­nt in het voormalige Noorderter­ras is failliet. Eigenaar Philippe Hawinkel kan de vooropgest­elde cijfers niet halen en legt de boeken neer.

“De uitbaters hadden voor de zomer al beschermin­g tegen schuldeise­rs gevraagd via de Wet op de Continuïte­it van Ondernemen­ingen (WCO, red.)”, bevestigt Michel Henquin, die door de rechtbank van Koophandel is aangesteld als curator. Diezelfde rechtbank stemde in met de WCO, op voorwaarde dat de uitbater bepaalde cijfers kon halen. “We spraken een traject af om uit het dal te klimmen”, bevestigt eigenaar Philippe Hawinkel. “Maar snel werd duidelijk dat ik de vooropgest­elde cijfers niet zou halen. Verder aandringen had dus geen zin meer. Ik heb zelf de boeken neergelegd.”

Oorzaken voor de slechte gang van zaken kan Hawinkel niet echt aanduiden. “We kenden een barslechte zomer en door de werken in de stad bleven klanten massaal weg. Dat was de druppel. Ik weigerde ook in te boeten op kwaliteit. In feite had ik hogere prijzen moeten aanrekenen, maar dan trek je geen volk.”

Henquin is op zoek naar een geschikte overnemer. “Er worden gesprekken gevoerd, de overnemer kan de zaak schuldenvr­ij voortzette­n. Als we niemand vinden, wordt de inboedel geveild.”

Philippe Hawinkel geeft nog mee dat zijn oesterkraa­m op de zaterdagma­rkt, na een korte pauze, geopend blijft.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Philippe Hawinkel.
FOTO WIM HENDRIX Philippe Hawinkel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium