Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toerist overvallen in lift

Daders slaan slachtoffe­r en gaan aan de haal met 300 euro uit portefeuil­le

- SAM REYNTJENS

Twee overvaller­s hebben een Britse toerist lelijk toegetakel­d in zijn hotel. In de lift gaven ze hun slachtoffe­r enkele klappen en sneden ze in zijn hand. De dader stalen het geld uit zijn portefeuil­le.

De feiten dateren al van 4 mei maar werden dinsdagavo­nd bekendgema­akt tijdens een aflevering van opsporings­programma

Faroek op VTM. Op beelden van verschille­nde camera’s is te zien hoe een Britse man op de Quinten Matsijslei achtervolg­d wordt door twee onbekenden. Ze volgen de toerist tot aan Hotel Astoria in de Lange Herentalse­straat.

Terwijl hun slachtoffe­r in de lobby op de lift wachtte, hield het duo hem nauwletten­d in de gaten. Op het moment dat de liftdeuren opengingen, stapten de mannen snel het hotel in, de lobby door en mee de lift in.

Eenmaal in de afgesloten ruimte richtten ze zich tot de toerist. Hij kreeg slagen in het gezicht en in de ribben, en werd met een scherp voorwerp in de hand gesneden.

Uit de portefeuil­le van hun slachtoffe­r stalen ze 300 euro en 50 pond. “Op de vierde verdieping duwden ze hun slachtoffe­r de lift uit”, luidt het in Faroek.

De twee mannen verlieten het hotel en verdwenen met de noorderzon. Na maanden onderzoek roept de politie nu de hulp van de burgers in om de brutale overvaller­s te identifice­ren.

Beide mannen hebben een getaande huid. De grootste van de twee mannen was ongeveer veertig jaar oud, was kaal of had kortgescho­ren haar en droeg een donkere broek, een zwarte jas en een grijze trui met kap. Zijn kompaan wordt omschreven als niet groot, hij droeg een pet, een jeansbroek, een zwarte jas en een grijze trui met kap.

 ?? FOTO VTM ?? De twee overvaller­s werden gefilmd door een bewakingsc­amera. Zij stalen 300 euro en verwondden het slachtoffe­r.
FOTO VTM De twee overvaller­s werden gefilmd door een bewakingsc­amera. Zij stalen 300 euro en verwondden het slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium