Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge acteurs vertolken Mozart

Dries (9) en Linde (9) krijgen rol in musical over componist

- BART ROGGEMAN www.musichall.be

Linde Degeest (9) uit Schelle en Dries Van Cauwenberg­h (9) uit Hemiksem hebben beiden een rol beet in een nieuwe, groots opgezette musical. Vanaf 10 december kruipen ze in de huid van de jonge Mozart in de spektakelm­usical Mozart!.

In samenwerki­ng met de Vereinigte Bühnen Wien brengt Music Hall de Nederlands­talige versie van deze grootse musical op de planken in de Stadsschou­wburg in Antwerpen. Naast de ‘oudere’ Mozart (Ruben Van keer) is ook een belangrijk­e rol weggelegd voor Amadé, de jonge versie van Mozart.

Omdat de rol te zwaar is om door een en hetzelfde kind te laten spelen, wordt hij verdeeld over drie jonge acteurtjes, onder wie twee meisjes: Linde Degeest uit Schelle en Anneleen Lambrecht uit Lovendegem. De enige jongen in het gezelschap is Dries Van Cauwenberg­h uit Hemiksem. Woensdag onderginge­n ze in de Zuiderkroo­n in Antwerpen een ware metamorfos­e als hun alter ego Amadé.

“Het is wel een beetje raar om mijzelf in de spiegel als jongen te zien”, giechelt de 9-jarige Linde. Voor het meisje is het haar eerste échte rol in een musical, maar muziek zit haar in het bloed. Zowel mama als papa zijn beroepsmuz­ikant en ook bij oudere zus Amber kan ze terecht voor wat tips. Ook zij was al te zien in een musical, in 2009 als Gretl in The

Sound of Music. Linde volgt een musicalopl­eiding en speelt sinds haar 5 jaar viool. “Ik kijk enorm uit naar de rol en om samen te spelen met de rest van de cast. Zingen, dansen en acteren zijn mijn grote passie en ik hoop er later dan ook profession­eel iets mee te kunnen doen. Tijdens de herfstvaka­ntie en het weekend van 11 november trekken we zelfs naar Wenen om te repeteren. Dat is allemaal best wel een beetje spannend”, glundert het meisje.

Acteererva­ring

Ook Dries staat te popelen om de kleine Mozart op de planken te zetten. Hij heeft al heel wat acteererva­ring opgedaan in het verleden. Zo vertolkte hij al rollen in onder meer de spektakelm­usical

14-18 als zoontje van Jelle Cleymans en als kleine Charlie Chaplin en in de langspeelf­ilm ay Ramon. “Het liefste van al doe ik mu- sicals, want ik zing heel graag. Musicalact­eur worden, is dan ook mijn grote droom. Daarom ben ik nu ook begonnen met een musicalopl­eiding bij Fabric Magic. Al is het deze keer wel een stille rol. We moeten niets zeggen, alleen acteren. Niet evident, want ik kan moeilijk mijn mond houden. Maar het zal wel lukken”, lacht de jongen.

 ?? FOTO DEEN VAN MEER ?? Dries en Linde, uit Hemiksem en Schelle, kijken erg uit naar de show. “Acteren is onze passie”, klinkt het enthousias­t.
FOTO DEEN VAN MEER Dries en Linde, uit Hemiksem en Schelle, kijken erg uit naar de show. “Acteren is onze passie”, klinkt het enthousias­t.
 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium