Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee Vlaamse programma’s maken kans op prestigieu­ze Emmy Award

-

Vlaamse televisie valt op in het buitenland: zowel Callboys als

Sorry voor Alles zijn genomineer­d voor de prestigieu­ze Internatio­nal Emmy Awards, zeg maar de Oscars van tvland. Op 20 november worden de winnaars gekozen in New York.

Sorry voor Alles is genomineer­d

b in de categorie non-scripted entertainm­ent. Het Eén-programma met Adriaan Van den Hoof toonde een jaar geleden op zondagavon­d een onbekende Vlaming die een maand lang voor de gek werd gehouden door een team van televisiem­akers, vrienden en familie. Daarna werd het ‘slachtoffe­r’ meegelokt naar een tv-studio om mee te spelen in een quiz over die bewuste maand. De VRT werkt momenteel in stilte aan een vervolg.

Adriaan Van den Hoof werd in 2014 al eens genomineer­d voor een internatio­nale Emmy Award voor het Ketnet-programma Mijn

kunst is top! Toen greep hij naast de prijs. Hoe het deze keer zal aflopen, durft hij niet te zeggen. “Ik weet niet of de Amerikanen het concept zullen snappen. Iemand een maand volgen? Waarschijn­lijk gaat het in hun hoofd knetteren...”

Callboys, de komische Vierreeks over het wel en wee van vier gigolo’s, maakt dan weer kans in de categorie comedy. “Ik dacht dat de Emmy’s al enkele weken achter ons lagen”, zegt een verraste regisseur Jan Eelen. “Deze nominatie is heel fijn, zeker ook omdat we samen met Alan Partridge’s Scissored Isle geselectee­rd zijn. Steve Coogan, de Britse acteur en komiek die Alan Partridge speelt en schrijft, is al lang een voorbeeld voor mij. Ik volg hem in alles wat hij doet. En nu mogen we met hem een Emmy-nominatie delen. Dat voelt onwerkelij­k.”

Een Vlaamse overwinnin­g zou trouwens geen primeur zijn. In 2011 zegevierde Benidorm Bastards, in 2014 Wat Als? (tove)

 ?? FOTO'S VRT, VIER ?? Sorry voor Alles (boven) en Callboys.
FOTO'S VRT, VIER Sorry voor Alles (boven) en Callboys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium