Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zitten nog in volle opbouw”

Elio Balbi weet dat allerbeste Lyra nog moet komen

- KURT GULDENTOPS

Met een magere één op zes in de benen trekt Lyra zaterdag richting Heikant. Daar wacht de Pallieters een geladen derby en dus is aanvoerder Elio Balbi op zijn hoede.

Na de 2-1 nederlaag bij RC Mechelen en het 2-2 gelijkspel thuis tegen Oppuurs is de honger om opnieuw met de zege aan te knopen alleen maar fel toegenomen op Lyra.

“En dat heeft niks met de tegenstand­er te maken”, voegt Elio Balbi er meteen aan toe. “Heikant is voor ons een match als een andere. Eentje die we heel graag willen winnen, laat dat duidelijk zijn. De voorbije twee wedstrijde­n lukte ons dat niet, hoewel we toch meer verdienden dan die op één op zes. Maar die cijfers zijn de pure realiteit en daar moeten we mee leven.”

Daaraan ging een sublieme negen op negen vooraf met een doelpunten­saldo van 15-1. Rake cijfers, die echter geen cadeau zijn gebleken. Lyra werd meteen als titelkandi­daat nummer één naar voor geschoven.

“Ze vielen op en dat deed de concurrent­ie al snel besluiten dat Lyra dit seizoen de te kloppen ploeg was. Maar zo hebben we het zelf nooit gezien. Ons was het er alleen om te doen een goede start te nemen, nadat we jaren dramatisch de competitie hadden geopend. Maar we eigenen ons geenszins de titel toe. Er wordt soms vergeten dat Lyra nog een team in volle opbouw is. Er kwamen heel wat nieuwe spelers en het is de bedoeling dat we de komende maanden nog beter worden. Soms zie je al flarden van tot wat deze groep in staat is, maar er is dus nog zeker een ruime progressie­marge.”

Een team in opbouw, maar dan wel eentje dat flink wat kwaliteit heeft voor het niveau van eerste provincial­e. Dat erkent ook Balbi.

“We hebben een ruime en sterke kern, die vooral ook naast het veld stevig aan elkaar hangt. Dit is een van de plezantste groepen waarin ik ooit voetbalde. Maar eerste provincial­e is een erg moeilijke reeks, waarin iedere ploeg met ups en downs wordt geconfront­eerd. En dus beseffen we dat volledige motivatie nodig zal zijn om iets te rapen in Heikant. Het zal in de confrontat­ies die volgen niet anders zijn. Wie in onze reeks een rol van betekenis wil spelen, moet er iedere week staan.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Elio Balbi is sneller op de bal dan Lothar Hens van Racing Mechelen.
FOTO TOM GOYVAERTS Elio Balbi is sneller op de bal dan Lothar Hens van Racing Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium