Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zes op de tien verkiezen Bart Somers als burgemeest­er

-

Ruim zes op de tien Mechelaars (63%) verkiezen dat Bart Somers (Open Vld) zichzelf opvolgt als burgemeest­er. Van de mogelijke andere kandidaten komt er niemand uit de schaduw van de liberaal die ondertusse­n al zeventien jaar de sjerp draagt. Opmerkelij­k is dat Somers als burgemeest­er een breed draagvlak heeft en een publiek aanspreekt over de partijgren­zen heen. Niet alleen bij zijn eigen kiezers van de stadslijst VldGroen-m+ is zijn aanhang groot (85%). Ook de

kiezers van N-VA geven de voorkeur aan Somers (63%) boven eerste schepen Marc Hendrickx (24%). Vergelijkb­aar is de situatie bij CD&V, waar de jonge lijsttrekk­er Wim Soons (14%) het moet afleggen tegen de zetelende burgervade­r (55%). Alleen bij de kiezers van sp.a is er van een voorsprong voor Bart Somers (46%) nagenoeg geen sprake. Caroline Gennez haalt er 41%. Bij de stadslijst wordt Kristof Calvo (Groen) momenteel ook niet gezien als een kandidaat-burgemeest­er.

Goed rapport

Algemeen beschouwd krijgt de burgemeest­er ook een goed rapport. De Mechelaar geeft hem gemiddeld een 7,4 op 10. Alleen bij kiezers van Vlaams Belang en PVDA is dat minder. Bart Somers scoort het best bij 18- tot 39-jarigen (72%), de actieve bevolking (68%), gezinnen met kinderen (72%) en bij hoger opgeleiden (69%). Van de deelnemers aan onze enquête is 60% heel tevreden over het werk van Somers de voorbije vijf jaar. Daarmee doet de liberaal het als persoon ook nog net iets beter dan zijn stadsbestu­ur. Dat krijgt van de Maneblusse­rs een 7,2 op 10. Net geen 47% van de inwoners geeft aan heel tevreden te zijn over het werk van de coalitie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium