Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede kans voor pester die 13-jarige wurgde en in kanaal gooide

- (vdaa)

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft Yannick G. (20) uit Mechelen veroordeel­d tot een probatiest­raf van 2 jaar en een boete met uitstel van 800 euro. G. was betrokken bij het pestfilmpj­e waarin een 13jarige werd gewurgd en in het Netekanaal werd gegooid.

Het filmpje verscheen op 16 juni op de sociale media. Op de beelden was te zien hoe een 13jarige jongen de keel werd dichtgekne­pen door enkele andere jongeren, tot hij even het bewustzijn verloor. Op de beelden is te zien hoe de jongen aan zijn belagers tracht te ontsnappen, maar uiteindeli­jk onder luid gejoel in het kanaal wordt geduwd. De advocate van de 20-jarige Yannick G. wierp op dat de 13-jarige vrijwillig had meegedaan aan de “flauwval challenge”. De rechter kon die stelling niet bijtreden. “Beklaagde geeft aan dat het om een spelletje ging, maar hij stond niet stil bij de mogelijk nefaste gevolgen. Het slachtoffe­r had kunnen stikken, of verdrinken.” De rechter besloot om de jonge beklaagde geen effectieve celstraf op te leggen, maar onder strikt toezicht te plaatsen. De rechtbank legde een probatiest­raf op van twee jaar en een boete van 800 euro, met uitstel. De rechtbank zorgt er zo voor dat de jongeman gedurende twee jaar wordt begeleid door de probatieco­mmissie. Als hij zich gedurende die twee jaar niet aan de voorwaarde­n houdt, kan de rechtbank alsnog een effectieve gevangenis­straf opleggen. De rechter hoopt zo dat Yannick G. “tot het inzicht zal komen dat hij fout heeft gehandeld”.

 ??  ?? FOTO RR In het filmpje wordt een jongen van 13 jaar gewurgd, waarna hij half bewusteloo­s in het kanaal wordt gegooid.
FOTO RR In het filmpje wordt een jongen van 13 jaar gewurgd, waarna hij half bewusteloo­s in het kanaal wordt gegooid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium