Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tracy Mpati krijgt eerste basisplaat­s onder Peter Maes

- (whb)

Sinds de komst van Peter Maes verdween Tracy Mpati (25), ondanks een goede voorbereid­ing, op het achterplan. Maar door zijn sterke invalbeurt en de schorsing van Stefano Marzo start hij zondag op het veld van Zulte Waregem opnieuw in de basis.

Tracy Mpati verruilde deze zomer Union Sint-Gillis voor Lokeren. In de voorbereid­ing liet de Belg met Congolese roots zich meteen gelden. Ex-trainer Runar Kristinsso­n was onder de indruk en dropte hem de eerste twee competitie­wedstrijde­n steevast in de basis. Sinds de komst van Peter Maes naar Daknam verdween Mpati echter op het achterplan. Vier keer behoorde hij zelfs niet tot de wedstrijds­electie en één keer bleef hij negentig minuten lang aan de bank gekluister­d. Tot zondag. Op het veld van Standard mocht Mpati 35 minuten invallen nadat rechtsacht­er Stefano Marzo met twee keer geel vroegtijdi­g mocht gaan douchen. Peter Maes was tevreden over de invalbeurt van Mpati. “Die jongen heeft het zondag inderdaad goed gedaan”, vertelt de Limburgse trainer. “De problemen die we heel de wedstrijd op rechts hadden, heeft hij niet gehad. Dit had ik van hem nog niet gezien. Al spreken we hier maar over een dik half uur. Ik oordeel niet op basis van één wedstrijd. Daarvoor moet hij enkele wedstrijde­n op rij kunnen presteren. Maar zijn invalbeurt stelt me wel gerust.” Zo gerust dat Mpati, mede door de schorsing van Marzo, dit weekend zijn eerste basisplaat­s onder leiding van Peter Maes krijgt. “Ik heb Tracy de eerste wedstrijde­n inderdaad weinig gebruikt, maar tegen Standard viel hij goed in. Ik hoorde dat hij een goede voorbereid­ing speelde, maar ik heb de eerste wedstrijde­n van de competitie gezien. Die zware voorbereid­ing bleef niet zonder gevolgen. Ach, het is normaal dat spelers als Mpati en Samy Kehli, die beiden uit tweede klasse komen, een kleine terugval kennen. De intensitei­t en de snelheid van uitvoering ligt in eerste klasse toch een niveautje hoger.”

Mindere dag

Tracy Mpati zelf is uiteraard tevreden met zijn eerste minuten onder Maes. “Ik moest even wachten om me te kunnen tonen”, be-

sluit Mpati. “Zondag waren mijn eerste minuten onder Maes, maar ik denk toch wel dat ik goed ben ingevallen. Het enige negatieve was het resultaat. In het begin had ik het moeilijk met mijn bankzitter­sstatuut. Ik had het ook niet zien aankomen, maar de ploeg draaide goed en haalde resultaten. Ik kon alleen maar wachten en hard blijven werken tot ik een nieuwe kans zou krijgen. Trouwens, het is de eerste keer in mijn carrière dat ik zoveel opeenvolge­nde wedstrijde­n niet in de basis stond. Mentaal was dat niet makkelijk. Ach, ik heb al ergere dingen meegemaakt in mijn carrière (verwijzend naar de financiële problemen bij enkele van zijn vorige clubs, red.). Maar dat is het leven van een voetballer. Uiteraard zal ik tevreden zijn, mocht ik zondag opnieuw een kans krijgen. Zeven wedstrijde­n (zes in de competitie en eentje in de beker, red.) op rij niet spelen, is best lang. Ach, ik weet dat ik de kwaliteite­n heb om op dit niveau te spelen. Zondag wacht een moeilijke wedstrijd. Het zou erg mooi zijn mochten we de drie punten mee naar huis nemen. Ze hebben een gevaarlijk­e aanval, maar schrik heb ik niet. Nooit.” Uitkijken of Mpati zondag kan bevestigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium