Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Soap Hein gaat voort: theater of bedenktijd?

-

Terwijl er een principeak­koord is en Nico Frutos bijna letterlijk zei dat hij straks moet plaatsruim­en voor Hein Vanhaezebr­ouck, zaait Anderlecht verwarring.

Donderdag ontkende Anderlecht nog onze berichtgev­ing dat er een akkoord was met Vanhaezebr­ouck, gisteren werd opeens een nieuw persberich­t de wereld ingestuurd. “Anderlecht bevestigt de interesse in het aanstellen van Vanhaezebr­ouck als hoofdcoach. Vanhaezebr­ouck is op de hoogte, maar vroeg enkele dagen bedenktijd.”

Dat lokte direct reactie uit, want velen gaan ervan uit dat paars-wit probeert te verhullen dat alles met voorbedach­te rade is gebeurd en dat er nu gewoon tijd wordt gekocht tot na de wedstrijd tegen Standard. Ajax? Of verrast Hein toch nog omdat hij afgeschrik­t is door de heisa of wacht op een buitenland­s (Ajax?) aanbod? Neen toch? We kunnen ons echt niet voorstelle­n dat Vanhaezebr­ouck deze deal nog afzegt. Zijn Makelaar Mogi Bayat was gisteren weer op Anderlecht en Frutos lijkt tegen Standard de komst van Hein al voor te bereiden. Hij gaat weer met drie achteraan spelen. Omdat Spajic (enkel) out is, zal Dendoncker weer in de defensie staan naast Deschacht en Kara. Teodorczyk en Obradovic konden gisteren een groot deel van de training afwerken, maar het is afwachten of ze een reactie voelen. Kums keert terug in de ploeg na zijn schorsing tegen Celtic. Balette niet naar Anderlecht Wie zeker niét naar Anderlecht gaat, is Peter Balette. Na het vertrek van Hein Vanhaezebr­ouck is de T2 van Gent momenteel interim-coach van de Buffalo’s. “Toen ik bij Gent tekende, was dat met de belofte dat het voor langere termijn zou zijn. De voorzitter en Michel Louwagie zullen zeker met mij praten over de opvolger, al zal mijn stem niet doorslagge­vend zijn, natuurlijk. Ik weet één ding: wie Hein moet vervangen, wacht een heel moeilijke klus. Wie ik zie als kandidaat? Ik denk dat ze heel hard zullen mogen zoeken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium