Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten geduldig zijn”

Liersemana­ger Roel Rymen pendelt tussen sportieve beslommeri­ngen en overnamedo­ssiers

- KURT GULDENTOPS

Terwijl Beerschot Wilrijk na zijn vrije val van enkele seizoenen geleden op dit moment geniet van zijn leiderspla­ats, lijkt Lierse voor een volgende mijlpaal in de clubgeschi­edenis te staan. “We zijn momenteel bezig met een groot dossier.”

Net op het moment dat de geldkraan leek dichtgedra­aid, kwam Lierse deze week nog verrassend met de inkomende transfer van Djaïd Kasri naar buiten. Een presentje voor coach Fred Vanderbies­t, die de Franse middenveld­er graag aan zijn selectie wilde toevoegen.

Toch onverwacht, die transfer. Iedereen dacht dat Lierse geen cent te veel in de clubkas had liggen... Roel Rymen: “Onze coach wilde hem er heel graag bij en Maged Samy is in dat verhaal meegegaan. Ondanks het feit dat hij heeft aangegeven de club weldra te zullen verlaten, wil Maged dat het sportief goed blijft gaan met Lierse. En dat heeft tot de transfer van Kasri geleid. Het geeft aan dat Maged Samy zeker niet geneigd is de club zomaar te laten vallen.”

Zowel Lierse als Maged Samy sturen nu al een maand aan op een overname. Hoever staan de plannen? “Kijk, we zijn momenteel bezig met een groot dossier, maar ik wil daar absoluut geen details over prijsgeven. Gewoon omdat het een heel delicate materie is. We nemen rustig de tijd, want zo een overname is niet iets dat je snel even kan regelen. We worden bovendien door meerdere partijen gepolst. We zijn er dus heus wel heel intens mee aan de slag, maar het is nodig om rustig in de schaduw verder te kunnen werken.”

Jullie treffen morgen Beerschot Wilrijk, een ploeg die een vrije val kende tot in eerste provincial­e, maar in geen tijd nu op de leiderspla­ats geparkeerd staat in 1B? “En dus rijst de vraag of ook Lierse zich de voorbije jaren niet beter had laten afzakken? Eerlijk, ik geloof het niet. Uiteraard is het pad dat Beerschot Wilrijk de voorbije jaren heeft bewandeld heel mooi en er zijn nog voorbeelde­n, maar iedere club is anders. Het is heus niet zo gemakkelij­k om de ladder terug op te klimmen.”

De heenmatch tegen Beerschot Wilrijk op het Lisp kende een turbulent verloop. Je was daar vrij verontwaar­digd over?

“Ja, want er heeft nooit een grote rivaliteit bestaan tussen beide clubs. Het was een gezond streektref­fen, maar zonder enige agressie. Zo hoort het ook. De besturen van beide clubs leven op goede voet met elkaar en zo hoort het ook in de tribunes. Ik verwacht me morgen aan een helse sfeer, maar dat moet vooral motiverend werken voor onze groep. De zege tegen Union heeft deugd gedaan. Het zou leuk zijn er een vervolg aan te kunnen breien op het Kiel.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium