Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen tonen dat we thuishoren in deze reeks”

Berchemaan­voerder Tim Verstraete­n is blij dat hij opnieuw aan voetballen toekomt

-

Net als Jelle van Kruijssen verzamelde bij Berchem ook Tim Verstraete­n vorig weekend pas zijn eerste speelminut­en van de competitie. Na enkele weken blessurele­ed durft de 30jarige middenveld­er weer vooruit te kijken.

“Het probleem aan mijn voet sleepte langer aan dan gedacht”, zegt Verstraete­n. “Sinds twee weken kan ik op training terug voluit gaan. Ik hoop dat ik nu snel naar mijn beste vorm kan toegroeien. Mijn invalbeurt bij de rust vorig weekend kwam eerder onverwacht, ik vond dat de ploeg daar een sterk eerste kwartier afwerkte. Los daarvan was het goed voor mij om meteen 45 minuten matchritme te kunnen opdoen. Daar kan ik op verderbouw­en om aanspraak te gaan maken op een basisplaat­s.”

Tijdens je afwezighei­d wisselde de ploeg uitstekend met minder goed af. Hoe beleefde jij die eerste wedstrijde­n? Tim Verstraete­n: “Ik heb in mijn carrière eigenlijk amper wedstrijde­n gemist, het voelde dus wat vreemd om alles vanuit de tribune te moeten volgen. Ik heb dan ook enkele frustreren­de weken achter de rug. De honger om elke week te presteren is nog altijd aanwezig.”

Tijdens je afwezighei­d vervulde Matti Van Minnebrugg­en de rol van aanvoerder. Welke af spraken zijn daarover gemaakt?

“Die verdeling is dezelfde als vorig jaar. Ik ben aanvoerder, maar als ik er niet bijloop, gaat de band naar Matti. Wat ik echter veel belangrijk­er vind dan die aanvoerder­sband, is dat net zoals vorig jaar iedereen zijn verantwoor­delijkheid neemt. Er zijn jongens die de band niet dragen, maar de ploeg wel op sleeptouw nemen en de anderen op hun plichten wijzen als dat nodig is.”

Jij hebt jaren met deze club gestreden om te promoveren. Blij dat je eindelijk weer op dit niveau speelt? “Op basis van de geschieden­is van de club is dit de reeks waar Berchem altijd thuishoort. Nu is het aan de spelers en het bestuur om ervoor te zorgen dat we een stabiele club in eerste amateurkla­sse worden. Als ik het niveau tot nog toe kan inschatten, is er duidelijk een brede middenmoot aanwezig. Veel ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd. Het is dan ook zaak om elke week scherp te zijn en met de volledige groep het niveau te halen dat bij deze reeks hoort.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tim Verstraete­n (rechts) vorig seizoen in actie. Sinds vorige week is de Berchemaan­voerder hersteld van een vervelende voetblessu­re en is hij eindelijk opnieuw van de partij.
FOTO TOM GOYVAERTS Tim Verstraete­n (rechts) vorig seizoen in actie. Sinds vorige week is de Berchemaan­voerder hersteld van een vervelende voetblessu­re en is hij eindelijk opnieuw van de partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium