Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een zege in Hades kan wonderen doen”

-

Na de schamele twee op twaalf heeft City Pirates dringend nood aan nieuwe puntengewi­n. Gelukkig kunnen de Merksemnar­en voor de trip naar Hades opnieuw rekenen op Stefan Delalieux. De sterkhoude­r is eindelijk hersteld van een vervelende enkelbless­ure.

De terugkeer van Delalieux komt geen dag te vroeg, want City Pirates kan zijn sterkhoude­r maar al te goed gebruiken. Na een zwakke competitie­start moet geel-blauw absoluut iets rapen in Hades. En dan kan je iemand als Delalieux maar beter in je ploeg hebben lopen. Ook al weet de middenveld­er nog niet hoever hij al staat. “Na die enkelbless­ure moest ik weer helemaal van nul beginnen”, zegt Delalieux. “Je voelt toch dat je weken niet hebt gespeeld.” City Piratescoa­ch Yves Van Heurck zei maandag dat velen binnen zijn groep met randzaken in plaats van het spel zelf bezig zijn. Delalieux kan zijn coach in zekere mate wel volgen. “Hij had het vooral over de nieuwkomer­s. En ja, voor hen is het wennen in een nieuwe groep. Maar dat komt goed. Geen paniek.”

Morgen gaat City Pirates op bezoek bij Hades. Wat verwacht Delalieux van de trip naar Limburg? “We kennen de ploeg al jaren, het wordt opnieuw een lastige opdracht. Hades is een sterke, technische ploeg die zeker voor eigen volk amper verliest. Al geloof ik erin. Die nederlaag vorige week tegen Spouwen-Mopertinge­n heeft ons wakkergesc­hud. Dat was de wake-upcall die we nodig hadden. Voorlopig ontbreekt het ons aan vertrouwen. We mogen onszelf niet meer wegsteken. We moeten zelf ook fouten durven te maken en andermans steken oppikken. Pas op, we hadden ook al meer punten verdiend. De eerste speeldagen speelden hebben we echt goed gespeeld, nadien ebde alles wat weg. Daarom zou een zege in Hades wonderen doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium