Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bart De Roover heeft me van in het begin veel vertrouwen gegeven”

-

Na de deugddoend­e zege op Hasselt moet Cappellen zondag tegen Tienen voor eigen volk de bevestigin­g brengen. “Het vertrouwen heeft in elk geval een enorme boost gekregen. Ik hoop dat we gelanceerd zijn”, zegt Djeson Olongo Ekila.

De Cappelse youngster lag vorige zaterdag in Limburg nog aan de basis van de gelijkmake­r die de wedstrijd deed kantelen. Hij werd perfect in de diepte gestuurd door Bavon Tshibuabua en zijn voorzet werd succesvol afgerond door Robbe Kil.

“Natuurlijk is het plezant als je een bijdrage kan leveren tot een goed resultaat”, zegt de 17-jarige Berendrech­tenaar. “Het was trouwens de tweede week op rij dat ik een beslissend aandeel had in de openingstr­effer. Als dat je op weg zet naar de winst, is dat dubbel zo plezant.” Voor Djeson kwam zijn vierde opeenvolge­nde basisplaat­s als een aangename verrassing. “Vorig seizoen speelde ik hoofdzakel­ijk bij de U19 en mocht ik enkele keren opdraven bij de beloften. Bart De Roover heeft me van bij het begin van de voorbereid­ing het vertrouwen gegeven en ik doe wekelijks mijn best om hem niet teleur te stellen. Ik weet dat ik nog veel moet leren, maar ik blijf hard werken en probeer ook zo veel mogelijk op te pikken van de ervaren ploegmaats. Conditione­el valt de overstap naar de eerste ploeg best mee en ik kan het ook goed combineren met mijn studies elektronic­a aan het PITO.” Na de eerste zege van het seizoen mikt de Cappelse rechtsmidd­en morgen ook op de eerste thuiszege deze campagne. “Al moeten we dan wel scherper aan de partij beginnen dan vorige week. Een achterstan­d ombuigen in een riante overwinnin­g zal niet elke week even vlot lukken als vorige zaterdag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium