Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Komst van Temse wordt de eerste echte test”

Lennard Hens en Rupel Boom maken zich op voor eerste topper van het seizoen

- PETER NYS

Na vier speeldagen beginnen de waardeverh­oudingen in tweede amateurkla­sse A zich al wat af te tekenen. Temse, Sparta Petegem en Rupel Boom werden als de voornaamst­e titelkandi­daten naar voren geschoven en bezetten nu al de eerste drie plaatsen. En wie komt er nu zondag op bezoek in Boom? Juist ja, Temse.

Voor de Steenbakke­rs betekent de komst van Temse dan ook de eerste echte topper van het seizoen. “Voor beide ploegen wordt dit een zware test”, zegt Lennard Hens. “Temse maakt zijn favorieten­rol voorlopig waar, het verloor nog niet. Het is een zeer complete ploeg. Ze hebben ervaring, een goeie keeper en veel scorend vermogen. Het is dan ook logisch dat zij voorlopig het klassement aanvoeren. Al is het uiteraard onze bedoeling om zondag te winnen en zo over hen te springen.”

Op één uitschuive­r na legde ook Rupel Boom een perfect parcours af. Lennard Hens: “We mogen tevreden zijn over onze start. Alleen die match tegen Torhout was wat minder, al vond ik dat die nederlaag zeker ook te vermijden was. Maar vlak voor rust slikten we twee vermijdbar­e doelpunten tegen een ploeg die sowieso veel volk achter de bal houdt. Dat bleek fataal. Gelukkig heeft die nederlaag geen sporen nagelaten. Meteen daarna deden we het voor de beker prima in Eupen en zondag vond ik ons op Brakel zelfs indrukwekk­end. Het is de eerste keer dat we echt zeer volwassen een match uitspeelde­n zonder ook maar iets weg te geven.” Bovendien beschikken jullie ook over een hele sterke bank. De coach roteert geregeld. “Dat is de sterkte van deze ploeg. We kunnen zowel een 5-3-2 als een 4-4-2 spelen en tijdens de wedstrijd probleemlo­os omschakele­n. Dat lukt niet van de ene dag op de andere, daar is veel trainingsa­rbeid aan voorafgega­an. Maar nu plukken we daar wel de vruchten van. Dat zag je zondag nog in Brakel. We begonnen in een 5-3-2 opstelling en op het uur deed de coach twee wissels, waardoor er een mannetje meer op het middenveld kwam. Daar had Brakel het zeer lastig mee en zo liepen we verder uit. Die tactische flexibilit­eit zal ons geregeld nog van pas komen. Bovendien weten de bankzitter­s bij ons dat ze ook belangrijk zijn en mee de wedstrijd kunnen beslissen. Dat houdt iedereen scherp.”

Kern: Snyders, Van Den Driessche, Kerstenne, Lodders, De Paepe, Spaenhoven, Hens, Mertens, Meseure, Put, Laureys, Adesanya, Nkomb Nkomb, Van Hoof en Houmani.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lennard Hens. Bij winst zondag tegen Temse springt hij met Rupel Boom over de OostVlamin­gen naar de leiding in de stand.
FOTO TOM GOYVAERTS Lennard Hens. Bij winst zondag tegen Temse springt hij met Rupel Boom over de OostVlamin­gen naar de leiding in de stand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium