Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb eindelijk nieuwe ploeg gevonden”

Kevin Strijbos kan zonder stress starten in Motorcross der Naties

-

In het Britse Winchester verdedigen de Red Knights dit weekend de Belgische eer op de Motorcross der Naties. Een van de drie Belgen in de selectie: Kevin Strijbos. Na een pechseizoe­n kwam de Wuustwezel­naar de laatste weken opnieuw aan de oppervlakt­e. Voldoende om bondscoach Joël Smets te overtuigen om Strijbos te selecteren als vervanger voor de geblesseer­de Clément Desalle. En voldoende om een contract te versieren voor volgend seizoen.

Een maand geleden was er nog paniek bij Strijbos. Zijn contract bij Suzuki liep af op het einde van het seizoen en voor volgend jaar had hij nog geen nieuwe ploeg gevonden. Een noodgedwon­gen pensioen leek in de maak, maar nu is er dus toch witte rook. “Ja, ik heb een nieuwe ploeg gevonden voor volgend seizoen, maar ik ga de naam nog even stilhouden”, zegt Strijbos. “Zondag wordt alles officieel bekendgema­akt.” En dus kan Strijbos dit weekend zonder stress deelnemen aan de Motorcross der Naties. “Het is de zesde of zevende keer dat ik voor de Motorcross der Naties geselectee­rd word. Maar ik kijk er zeker nog naar uit. Het is toch een mooie afsluiter van het seizoen. Ik ben echt blij met mijn selectie. Wegens een operatie aan de elleboog, een geknelde rug en een spierontst­eking was ik dik twee maanden buiten strijd. Daardoor werd ik uiteindeli­jk ook pas vijftiende in het WK. Maar in september, vanaf de tweede reeks in het Amerikaans­e Jacksonvil­le (Strijbos werd er na een teleurstel­lende 33ste plaats in reeks één knap vijfde, red.), viel alles opnieuw in de juiste plooi.” In het Nederlands­e Assen en het Franse Villars-sous-Ecot volgde dan de bevestigin­g met twee zesde plaatsen in de eindstand. Het maakt dat Strijbos vrij ontspannen richting het Britse Winchester is afgereisd. “Ook al is het seizoen al twee weken gedaan, fysiek en mentaal zit het nog snor. De motivatie is er nog. Deze wedstrijd kan je met geen enkele Grote Prijs vergelijke­n. Je rijdt voor je land. Als je weet te presteren op een Motorcross der Naties, voor zoveel volk, geeft dat een ongeloofli­jk goed gevoel. In tegenstell­ing tot heel wat andere racers bezorgt deze wedstrijd me helemaal ook geen stress. Ik ben er altijd vrij relaxed.”

Nederland topfavorie­t

En waar denkt Strijbos te kunnen eindigen met de Belgische ploeg? Nederland lijkt dit jaar de grote favoriet op de eindzege. Daarachter liggen er heel wat outsiders op de loer, onder wie de Belgen. “Ik denk dat we gerust op een podiumplaa­ts mogen mikken. Maar zelfs als we naast het podium zouden vallen en we weten dat we alles uit de kast hebben gehaald, dan nog zal ik een tevreden mens zijn. Ik wil er gewoon het beste van mezelf geven. Ik heb er niets te bewijzen, moet me niet in de kijker rijden om volgend seizoen nog ergens een ploeg te vinden. Dat maakt dat ik gewoon, zonder enige druk, voor mezelf en voor mijn land kan racen.” MARCEL BERNAERTS

 ?? FOTO BELGA ?? Kevin Strijbos. Met een nieuw contract op zak kan hij dit weekend zonder zorgen de Belgische eer verdedigen in de Motorcross der Naties.
FOTO BELGA Kevin Strijbos. Met een nieuw contract op zak kan hij dit weekend zonder zorgen de Belgische eer verdedigen in de Motorcross der Naties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium