Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De beste hoek van Borgerhout”

Uitbaters Eco-café openen binnenkort nieuwe Bar Luka

-

Over twee weken opent op het Moorkenspl­ein in Borgerhout barrestaur­ant Bar Luka. “We hebben al veel toffe reacties gekregen”, zeggen uitbaters Ambrosio Maldonado Gatica en Tinneke Oosterlinc­k.

Met Bar Luka beginnen Ambrosio Maldonado (49) en partner Tinneke Oosterlinc­k (43) aan hun tweede horeca-avontuur. Hun Eco-café op de Turnhoutse­baan is al jaren een populair eethuis in Borgerhout. “We dromen er al lang van om hier, vlak aan het Moorkenspl­ein en recht tegenover het mooie districtsh­uis, een nieuwe zaak te beginnen”, zegt Ambrosio. “De onderhande­lingen met de huisbaas hebben even geduurd, maar sinds het akkoord hebben we het pand helemaal gestript en volledig naar onze zin, en op eigen kosten, opnieuw aangekleed. Met de grote ramen rondom en plaats voor minstens zestig couverts, leent het zich perfect tot bar-restaurant. Na de heraanleg van het plein – de werken zullen tegen 2019 afgerond zijn – zullen we bovendien over een reusachtig terras beschikken.” Bar Luka, de zaak is genoemd naar de 10-jarige zoon van Ambrosio, heeft de buurt de voorbije weken met een anonieme affiche en postkaartj­es met het logo van de zaak geteased. En met Picknick The Streets en de Reuzenstoe­t zijn de deuren al eens bij wijze van try-out opengegaan. “En dat was meteen een succes”, zegt Tinneke Oosterlinc­k. “We krijgen dan ook veel toffe reacties uit de buurt. We zijn nog volop bezig met de inrichting, maar elke dag springt er wel iemand binnen. Nieuwsgier­ig naar wat er komt en blij dát er iets komt. Het vorige café had niet zo’n beste reputatie, vooral omdat het geregeld door de politie werd verzegeld. De buurt ziet dat we er iets leuks van willen maken, en dat wordt duidelijk geapprecie­erd.”

Spaanse kroketjes

Bar Luka profileert zich uitdrukkel­ijk als bar én als restaurant. “Je kan hier gewoon iets komen drinken, zoals de naam van onze zaak al doet vermoeden, maar je kan er ook iets eten. Kleine, te combineren gerechten met een wereldse insteek: ceviche, pasta vongole, Spaanse kroketjes, Libanese baba ganoush, Oosterse shakshuka…” Bar Luka zal in een eerste fase alleen ’s avonds vanaf 17u geopend zijn. “Binnenkort start de heraanleg van het Moorkenspl­ein, en we hebben met de werken vlak voor de deur van het Eco-café al wat ervaring met stof en lawaai. Voorlopig heeft het dus geen zin om overdag open te zijn. In het Ecocafé moeten we op avonden dat er grote concerten zijn in De Roma soms tot dertig klanten wandelen sturen. Die kunnen voortaan dus hier terecht.” Binnenkort opent Bar Luka officieel haar deuren met een openingsre­ceptie met dj. KARIN VANHEUSDEN

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Ambrosio en Tinneke van Bar Luka. “Je kan hier iets drinken, maar ook genieten van een wereldse keuken.”
FOTO VICTORIANO MORENO Ambrosio en Tinneke van Bar Luka. “Je kan hier iets drinken, maar ook genieten van een wereldse keuken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium