Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wou altijd al een winkel”

Lokale ondernemer opent kledingzaa­k in Driekoning­enstraat

-

De Driekoning­enstraat is met Bright & Colourful een kledingzaa­k rijken. Lokale ondernemer Chon Ming Leung (33) is de drijvende kracht.

Een fulltimejo­b in het verzekerin­gswezen, een goeddraaie­nde frituur (Den Boomgaard, op de hoek van de Boomgaards­traat en de De Fourneaust­raat), uitgebreid met een Thais/Oosterse menukaart en leveringsd­ienst. En een vrouw en een zoontje, niet te vergeten. En nu nog een kledingzaa­k in de Driekoning­enstraat. “Soms weet ik het zelf niet hoe ik het allemaal combineer”, lacht Berchemnaa­r Chon Ming Leung.

“Ik heb altijd graag winkeltje gespeeld, als kind al. Na mijn studie ben ik als boekhouder gaan werken voor AS Adventure, waar ik ook verantwoor­delijk was voor de aankopen van de winkelinri­chting. Ik heb daar veel geleerd, en dat gebruik ik nu in mijn eigen kledingzaa­k, zij het met een honderdste van het budget”, lacht hij. “Omdat ik een financiële achtergron­d heb, ben ik heel berekend met risico’s”, legt Chon Ming uit. “Ik onderneem heel graag in eigen buurt, maar het moet rendabel zijn. Voordeel is dat het mijn eigen pand is, maar de detailhand­el is zeer delicaat en de winsten klein. Dus het komt erop aan heel secuur te werken.” “En dat zie ik lukken, met dit soort van concept store. De dameskledi­ng begint bij 30, 40 euro, en de duurdere stuks zitten rond de 100 euro. De heren kunnen gewoon mee komen shoppen, voor hen hebben we ook wat in huis. Je kunt hier voor een complete look komen, want we verkopen ook tassen, schoenen, sjaals, mutsen, juwelen en horloges.” Voor de kindjes installeer­t Chon Ming een teken- en leeshoekje in de zaak, “zodat mama en papa rustig kunnen winkelen”. En hij heeft nog meer ideeën. “Een keer per maand zal Kris Telders, een dame uit buurt, hier een haakworksh­op komen geven. En maandelijk­s willen we groepjes klanten ook de mogelijkhe­id geven om achter gesloten deuren te shoppen. Een soort Tupperware­avond, met een drankje en een hapje, maar dan hier in de zaak.” “Ideeën mogen trouwens ook van de klanten zelf komen”, zegt Chon Ming nog. “Er komt een ideeënbus waaruit ik graag wil bijleren.” SYLVIA MARIËN

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Eigenaar Chon Ming, verkoper Gunther en winkelvera­ntwoordeli­jke Nena. “Fijn om te ondernemen in onze eigen buurt.”
FOTO WIM HENDRIX Eigenaar Chon Ming, verkoper Gunther en winkelvera­ntwoordeli­jke Nena. “Fijn om te ondernemen in onze eigen buurt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium