Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plots besefte ik: dit is geen grap meer”

-

Tot zijn eigen verbazing is zanger Willy Sommers (65) gisteren getrouwd. Niet omdat hij dat gepland had, maar omdat Nathalie Meskens ernaar vroeg. Meskens volgde de zanger voor het nieuwe VTMprogram­ma De

Laatste 24 uur. Het plan om Sommers een zetje richting huwelijk te geven, is gelukt.

Willy Sommers zat vrijdagoch­tend nog op zijn gemak te ontbijten met Nathalie Meskens en zijn vriendin Cindy De Meyer (41), met wie hij al negentien jaar samen is. Meskens maakt met Willy een aflevering van De Laatste 24 uur, waarin ze een BV overvalt met de vraag: wat als je nog 24 uur te leven had? Aan het ontbijt viel het woordje ‘trouwen’. Blijkbaar had Sommers de vraag der vragen al eens gesteld, maar zijn timing was slecht: hij en Cindy waren amper zes maanden samen, Willy was er te vroeg bij, Cindy dacht dat het een grap was. Bij het ontbijt met Nathalie Meskens zei de zanger dat hij Cindy “ooit nog wel eens zou verrassen”. Opnieuw de voorzichti­ge kant van de man die altijd gezegd heeft dat hij bang was voor een echtscheid­ing: “Ik ken veel koppels die jaren gelukkig zijn, dan in het huwelijksb­ootje stappen en vervolgens uit elkaar gaan. Hoe dat komt, weet ik niet. Hangt er een vloek boven het huwelijk? Laat het ons maar houden zoals het nu is.” Maar op aanstoken van Nathalie Meskens, met wie de zanger in 2014 nog Tien om te Zien presenteer­de, ging Sommers alsnog door de knieën. Cindy De Meyer is nu Cindy De Gieter, zoals Willy officieel heet. De trouw vond vrij- wel meteen na het aanzoek plaats in het gemeentehu­is van Lennik. De getuigen waren Nathalie Meskens en Annemie (35), Willy’s oudste dochter uit een vorige relatie. Ook de kinderen van Willy en Cindy, Luna (15) en Luka (11), waren erbij. ’s Avonds volgde een feest in kasteel Gravenhof in Dworp, voor een stuk of vijftig familieled­en en vrienden die compleet in het ongewisse waren. Vanuit het kasteel deed het getrouwde koppel nog live een interview met VTM Nieuws, waarin Sommers nieuwsanke­r Dany Verstraete­n opriep ook mee te doen aan het nieuwe programma van Nathalie Meskens. Waarop die reageerde met “ik ben al getrouwd”.

Verdomd sexy

Sommers zegt dat hij zijn aanzoek zonder Nathalie Meskens misschien nooit had gedaan: “Aan de ontbijttaf­el leek het plots een goed idee. Uiteraard heb ik dat deels in functie van het programma gedaan, maar het werd een oprecht moment van euforie en romantiek. Wist ik veel dat er een echt huwelijk zou volgen met een feest. Toen ik onze kinderen zag klaarstaan met een mooi kostuum en ik de trouwboekj­es in handen kreeg, besefte ik: dit is geen grap meer. Ik ben overweldig­d, maar ik vind het fantastisc­h.” Over een wilde huwelijksn­acht wilde Sommers geen voorspelli­ng doen: “Mijn vrouw ziet er verdomd sexy uit, maar ze zal me toch met rust moeten laten in bed: ik moet om kwart over zeven al in Antwerpen staan voor het Radio 2-programma De Weekwatche­rs. Het programma De Laatste 24 uur is dit najaar op VTM te zien. BENJAMIN PRAET, TOM DE LEUR

 ?? FOTO VTM ?? En toen ging het plots snel: het echtpaar Willy en Cindy De Gieter, met links Annemie (Willy’s dochter uit een vorige relatie) en Luka en Luna (de kinderen van Willy en Cindy).
FOTO VTM En toen ging het plots snel: het echtpaar Willy en Cindy De Gieter, met links Annemie (Willy’s dochter uit een vorige relatie) en Luka en Luna (de kinderen van Willy en Cindy).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium