Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10 stoute vragen aan Josje

-

1. ‘Ik kies zelf wel wat ik doe’, zing je op Gasolina. Wanneer heb je voor de laatste keer níét je zin gekregen? Binnen de familie sta ik wel bekend als iemand die graag haar zin krijgt, ik heb moeten leren accepteren dat dat niet altijd kan. De laatste keer dat het gebeurd is, zal iets met eten te maken hebben denk ik. (denkt lang na) Als je ziet hoelang ik hierover al moet nadenken… ik krijg gewoon bijna altijd mijn zin (lacht).

2. Je hebt het ook over Casanova’s die je tijd verspillen. Hoe dikwijls word je benaderd door opdringeri­ge mannen? Kijk, dat zou misschien nét wel eens de inspiratie kunnen geweest zijn voor deze song. Het gebeurt wel vaker. Onlangs heb ik op Facebook nog een achterdeur­tje ontdekt waar ook berichten zitten waarvan je niet eens melding krijgt. Ik zag toen berichtjes waarvan ik dacht: ‘wow, het gebeurt dus echt’. Maar ik ga daar niet op in. Opdringeri­ge mannen negeer ik. 3. Waar let jij het eerst op bij een man? Schoenen vallen mij op een of andere manier altijd op, vooral vroeger had ik dat heel erg. Daarnaast heb ik de neiging mensen van kop tot teen te bekijken, zonder te oordelen weliswaar, gewoon omdat ik nieuwsgier­ig ben. Mijn moeder doet dat ook. Bij een man let ik ook op het haar. En ik kijk vaker naar de mond dan naar de ogen. Als iemand spreekt, kan ik beter volgen zo, dan kan ik meteen liplezen. Maar volgens mij valt dat niet echt op.

4. ‘Ik verveel me snel en heb geen geduld’, zing je. Nog andere slechte eigenschap­pen? Dat ik altijd mijn zin wil krijgen, dus

(lacht). Dat ik ongeduldig ben, kan er ook wel voor zorgen dat ik een flapuit ben en dat is niet altijd even handig. Als ik mijn geduld verlies, gaat dat niet gepaard met woedeuitba­rstingen of zo. Het is meer dat ik dingen graag laat vooruitgaa­n. Als iemand een verhaal vertelt, wil ik heel graag naar de clue. Ik jaag mensen en mezelf dikwijls op. 5. Gebruik je soms het feit dat je blond bent? Om sneller mijn zin te krijgen bedoel je? Neen, ik denk het niet. Misschien heb ik het zelf niet door en ben ik naïef, dat is dan weer blond. Ook bekend zijn buit ik niet uit, ik ben daar te bescheiden voor. Het heeft soms voordelen dat het personeel van een restaurant je herkent, maar ik stuur daar niet zelf op aan.

6. Je bent al ruim een jaar vegetariër. Heb je nog geen enkele keer stiekem vlees gegeten? Ik ben veganist zelfs, nog erger. Neen, ik heb zeker geen vlees gegeten. Misschien dat er ergens eens onnodig een ei inzat en dat ik het niet doorhad, maar ik speel dus nooit vals. Ik heb die vreselijke nieuwsberi­chten rond wat er in slachthuiz­en gebeurt niet nodig om te weten dat we op de verkeerde manier bezig zijn wat dieren betreft. Maar iedereen moet weten voor zichzelf of hij of zij nog vlees wil eten.

7. Wat is het laatste scheldwoor­d dat je gebruikt hebt en in welke situatie? Ik zeg meestal fuck en kut en dat soort dingen (slaat spontaan de handen

voor de mond). Als ik dat nu zo zeg, klinkt het super random en stom. Meestal gebruik ik die woordjes om mijn betoog kracht bij te zetten. Het is gewoon spreektaal geworden, ook al is dat niet zo netjes.

8. Verschille­nde platenfirm­a’s hebben gevochten om je een vet contract te geven. Ben je nu een big spender geworden? Over contracten praat ik niet, dat zijn onderlinge afspraken. Maar wat dat big

spender betreft: dat is veel minder de jongste tijd. Ik heb vorig jaar veel te veel gewinkeld. Ik heb het gevoel dat ik genoeg spullen heb voor de rest van mijn leven. Ik probeer dus minder te shoppen en bewuster om te gaan met mijn geld. 9. Zou je ooit voor Playboy willen poseren? Niet zo snel, neen. Niet omdat ik bij K3 gezeten heb, dat is gewoon mijn eigen gevoel. Ik zou het best leuk vinden om zo’n shoot te doen, maar ik zou het resultaat alleen aan mijn vriendje willen laten zien.

10 Je bent enkele maanden samen met Cle, een Amsterdamm­er met Ghanese roots. Once you go black…? Geen commentaar! (lacht)

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium