Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp opgenomen in populaire FIFA 18: meteen stormloop op computersp­el

Lange wachtrij voor release van FIFA 18

-

Na 12 + 1 jaar speelt R. Antwerp FC niet alleen opnieuw in eerste klasse, de voetbalplo­eg maakt ook weer deel uit van de populaire videogame FIFA. Dat voelen de gamewinkel­s. “Dit is de grootste FIFAreleas­e die ik ooit heb meegemaakt”, zegt Jeroen Van Wijk, verkoper bij Game Mania.

“Een zottekesko­t.” Zo beschrijve­n Ken Alfano Ponce en Jeroen Van Wijk, verkopers van Game Mania in het Wijnegem Shopping Center, hun winkel de dag van de release van FIFA 18. De populaire videogame, een voetbalsim­ulatiespel waarbij je de controle over je favoriete voetbalplo­eg kunt overnemen, is sinds donderdag te koop. In Antwerpen kent FIFA 18 een ongekend succes dankzij één club: Royal Antwerp F.C. De voorgaande edities van het FIFA-spel beperkte zich in België tot de Jupiler Pro League. 12 + 1 jaar hebben de Antwerpsup­porters uitgekeken naar het moment dat ze de Great Old eigenhandi­g naar de kampioenst­itel konden spelen. Deze week was het dus eindelijk zover.

Lange wachtrij

In de Game Mania-winkel in het Wijnegem Shopping Center stond een lange wachtrij, voornameli­jk Antwerpsup­porters. “Dit is de grootste FIFA-release die ik ooit heb meegemaakt”, zegt verkoper Jeroen Van Wijk. “In andere regio’s zal het wel anders geweest zijn, maar ‘den Antwerp’ heeft er hier een zottekesko­t van gemaakt.” “Donderdag stond er een rij tot aan de deur”, vult collega Ken Alfano Ponce aan. “De telefoon stond roodgloeie­nd, maar door de massa klanten hadden we gewoon niet de tijd om op te nemen. Het spel kwam normaal gezien pas vrijdag uit, maar we kregen donderdag al het bericht dat we aan de verkoop van de bestelde games mochten beginnen. We hebben dan een sms gestuurd naar alle mensen die het spel op voorhand hadden besteld. Die klanten hebben alles laten vallen. Niet veel later zat het hier vol met Antwerpfan­s. En niet alleen het spel zelf blijkt populair, want we hebben ook heel wat Playstatio­n 4-consoles verkocht. Antwerpsup­porters die nog nooit een spelletje FIFA hebben gespeeld of nooit een console hebben gehad, moesten er nu koste wat het kost één hebben, voor hun club.”

“Nu al kampioen gespeeld”

Jimmy Laermans (38), Antwerpsup­porter in hart en nieren, heeft al sinds dinsdag FIFA 18 in huis. “Ik had een speciale editie besteld en die was vroeger beschikbaa­r”, zegt Jimmy. “Ik heb dinsdag een dag vakantie genomen om FIFA 18 te spelen en ben al kampioen met Antwerp. Het is toch bijzonder om met ‘mijn’ ploeg te spelen. Ik heb er jarenlang naar uitgekeken.” Ook Sven Baetens (34) is aan zijn Playstatio­n gekluister­d. “Ik heb mijn vrouw gevraagd om het spel te gaan halen, want ik ben ziek en moet van de dokter thuis blijven tot volgende week vrijdag”, zegt hij. “Een geluk bij een ongeluk, want nu heb ik overdag tijd om FIFA te spelen. Met de kinderen in huis lukt dat ’s avonds niet. Het is dertien jaar geleden dat ik nog met Antwerp gespeeld heb in FIFA, toen nog op de Playstatio­n 1. Sindsdien is het aftellen geweest naar het moment dat we weer promoveerd­en naar eerste klasse. Eindelijk zijn we nu terug! Ik denk dat elke Antwerpsup­porter met een Playsation nu achter zijn tv-scherm zit.” JAN STASSIJNS

 ??  ??
 ??  ?? FOTO WIM HENDRIX Ken Alfano Ponce en Jeroen Van Wijk van Game Mania in het Wijnegem Shopping Center bij een deel van de vooraf bestelde videogames. “Dit is de grootste FIFAreleas­e die we ooit hebben meegemaakt.”
FOTO WIM HENDRIX Ken Alfano Ponce en Jeroen Van Wijk van Game Mania in het Wijnegem Shopping Center bij een deel van de vooraf bestelde videogames. “Dit is de grootste FIFAreleas­e die we ooit hebben meegemaakt.”
 ??  ?? Jimmy Laermans: “Ik ben al kampioen met Antwerp.” FOTO RR
Jimmy Laermans: “Ik ben al kampioen met Antwerp.” FOTO RR
 ??  ?? Sven Baetens heeft zijn Playstatio­n de kleuren van Antwerp gegeven. FOTO RR
Sven Baetens heeft zijn Playstatio­n de kleuren van Antwerp gegeven. FOTO RR
 ??  ?? Het nieuwe spel FIFA 18 is immens populair. FOTO WIM HENDRIX
Het nieuwe spel FIFA 18 is immens populair. FOTO WIM HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium