Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie wordt ‘Nurse of the Year’?

Ken je een geweldige verpleegku­ndige? Of ben je er zelf eentje? Dan kun je je nog tot 15 oktober kandidaat stellen voor ‘Nurse of the Year’. Ook gezocht: het verpleegte­am van het jaar én de afgestudee­rde van het jaar.

-

Voor het tweede jaar op rij vindt het evenement rond ‘Nurse of the Year’ plaats. “Met dit initiatief willen we zowel de zorgsector als de job van verpleegku­ndige in de kijker zetten. En ook de positieve aspecten ervan belichten”, vertelt Celine Jacxens van Care Talents, een projectsou­rcing-, selectie- en uitzendkan­toor dat zich specifiek richt op zorgprofie­len. Drie categorieë­n Concreet omvat het initiatief een competitie en een awardshow. Daar maakt men niet alleen de ‘Nurse of the Year’ bekend, maar ook het Team en de Graduate van het jaar. “Je kunt jezelf of je verpleegte­am inschrijve­n. Sommige zorginstel­lingen of scholen schrijven ook eigen mensen of teams in of motiveren hen om dat te doen”, aldus Céline Jacxens. In elk van de drie categorieë­n worden er tien kandidaten geselectee­rd voor een gesprek met de jury. “In die jury zitten diverse profielen die telkens een link hebben met het beroep: van ziekenhuis­verpleegku­nde, thuiszorg, bedrijfsve­rpleegkund­e, ouderenzor­g tot de zorgopleid­ing”, stelt Jacxens. De uiteindeli­jke slotshow, waar de winnaars bekend worden gemaakt, vindt plaats op 29 november in Gent. Vorig jaar werden meer dan 300 verpleegku­ndigen genomineer­d en meer dan 26.000 stemmen uitgebrach­t. De winnaars krijgen een award, een bedrag om te investeren in een opleiding of teamevent en een reischeque. Ze mogen een heel jaar de titel van ‘Nurse/Team/ Graduate of the Year’ dragen.

Bedrijfswa­gen

Care Talents is initiatief­nemer van ‘Nurse of the Year’ en zetelt ook in de jury. “Maar om dit initiatief breed uit te dragen , is in die jury de hele zorgsector vertegenwo­ordigd ”, aldus Céline Jacxens. Het bedrijf maakt deel uit van House of Talents, dat negen bedrijven omvat, elk met een eigen niche. Care Talents zelf telt 170 medewerker­s, van wie de meeste op middellang­e projectbas­is worden ingezet als verpleegku­ndige. Zij werken op vaste projectbas­is voor Care Talents en kunnen volgens Jacxens rekenen op een bedrijfswa­gen. WiVi www.nurseofthe­year.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium