Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tuur Dierckx haat Antwerp niet, hij is alleen teleurgest­eld”

Guillaume François en Beerschot Wilrijk staan na zeven wedstrijde­n onverwacht op kop

-

Beerschot Wilrijk krijgt zondag het bezoek van de buren uit Lierse. Na hun promotie vorig seizoen dachten ‘de Mannekes’ dat ze in de Proximus League opnieuw zouden moeten leren verliezen. Maar na elke ploeg één keer ontmoet te hebben, verloor paarswit nog steeds niet. Guillaume François hoopt zondag te bevestigen tegen de Pallieters.

Een vervelende kuitblessu­re hield François even aan de kant, maar vorig weekend tegen OH Leuven maakt de rechtsacht­er zijn wederoptre­den. Hij speelde meteen een volledige wedstrijd. “Onder begeleidin­g van onze physical coach Bart Van Lancker heb ik hard gewerkt aan mijn terugkeer”, zegt François. “Na de wedstrijd kreeg ik ook geen reactie. Ik ben dus weer helemaal paraat. We speelden een goede wedstrijd in Leuven, alleen zorgde die late gelijkmake­r voor een kleine domper. Toch mogen we zeker niet alles weggooien van wat we daar getoond hebben.”

Had je verwacht dat Beerschot Wilrijk halfweg de eerste periode alleen op kop van het klassement zou staan? Guillaume François: “Uiteraard is dit een verrassing. We zijn het seizoen niet als favoriet gestart. Als je naar de budgetten van de acht ploegen uit onze reeks kijkt, zou je Beerschot Wilrijk bij de laatste vier verwachten. Maar kijk, na zeven wedstrijde­n zijn we nog altijd ongeslagen. Daar moeten we vertrouwen uit putten. Ook al is de competitie nog lang en hebben we nog niets in handen, door hard te werken, hebben we dan toch al bewezen dat het mogelijk is om het verschil in budgetten weg te werken.”

Oktober wordt een belangrijk­e maand, met thuiswedst­rijden tegen Lierse, Cercle Brugge, OH Leuven en Roeselare. “Er wachten ons nu zeven finales om de eerste periode binnen te halen. Het thuisvoord­eel tegen die toppers is een belangrijk­e factor, zeker met onze supporters die in onze nek hijgen. Waarschijn­lijk gaan we nu wel vaker het spel moeten maken. Maar ook is dat geen probleem. We willen altijd en overal de match domineren en baas zijn op het veld. Daar houden onze supporters ook van. Het voetbal dat Beerschot Wilrijk brengt, wordt door iedereen gewaardeer­d. Zelfs door ploegen uit 1A. Toch moet het ook op een andere manier kunnen. Het kan niet altijd mooi zijn. Daarom vind ik het goed dat we dit seizoen al bewezen hebben dat we in moeilijke periodes in een match kunnen overleven. We staan op kop en willen er uiteraard ook graag blijven staan. Maar toch blijft ons belangrijk­ste doel om in de top vier te eindigen en de playdowns te vermijden.”

Wat verwacht je van de derby tegen Lierse? “Lierse is ook een ploeg die wil voetballen. Tijdens de heenwedstr­ijd gaven we in de slotminute­n onze 0-2-voorsprong van bij de rust uit handen en werd het nog 2-2. Dat onnodige puntenverl­ies willen we graag rechtzette­n. Ik ken de trainer van Lierse, Fred Vanderbies­t, een beetje. Hij zal zijn ploeg op een of andere manier wel op scherp zetten. Ik verwacht dan ook een elftal dat met het mes tussen de tanden aan de aftrap zal verschijne­n. Het is aan ons om dan voetballen­d een oplossing te vinden en de drie punten op het Kiel te houden.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium