Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen”

Het circus van De Nieuwsblad Moedige Veldrijder streek gisteren neer in Kasterlee. Bij de elite zonder contract won Stijn Huys, bij de juniores was er een knappe podiumplaa­ts voor Stijn Cas uit Brasschaat.

- (edle)

Het was Dario Tielen die er bij de elite van bij het begin een flinke lap op gaf, maar al snel moest hij het gezelschap dulden van Wouter Goosen, Stijn Huys, Hendrick Sweeck, Pieter-Jan Vliegen en Jens Gys. Deze laatste werd door een tuimelpert­e uitgeschak­eld, maar toen was Stijn Huys er al vandoor. Aanvankeli­jk konden Vliegen en Sweeck nog volgen, maar lang duurde dit niet. Huys was vertrokken en reed solo naar de zege. In de achtervolg­ing kon Vliegen zich nog losmaken van Sweeck voor de tweede plaats.

Bij de juniores nam Lennick Van der Smissen de snelste start, maar die werd al snel bijgehaald door Jarno Jordens, Jelle Vermoote, Arno Brouwers en Stijn Cas. Vooraan vielen Van der Smissen en later ook Brouwers weg, zodat een trio de leiding nam. Voor Cas ging het vooraan net iets te snel. Vermoote en Jordens spurtten om de zege en het was Jelle Vermoote die het haalde. Toch was Brasschate­naar Stijn Cas blij met zijn derde plaats. “Als je als eerstejaar­sjunior op het podium belandt, moet je wel tevreden zijn”, zegt Cas. “Tegen deze twee was ik ook niet opgewassen. Ze waren gewoon te sterk. Vooral na de bochten had ik moeite om hen bij te blijven. De voorbije weken was ik al enkele keren net naast het podium gevallen, daarom doet dit deugd. Ik had gehoopt op een plaats bij de eerste vijf, dan is een derde plaats zeker een opsteker. Ik vond hier ook een leuk parcours dat me wel ligt. Vooral het stukje bos vond ik tof om te doen. Dit moet vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Wie weet valt er nog wel een overwinnin­g uit de lucht. Al wil ik me ook focussen op andere crossen, zoals Loenhout en Essen. En uiteraard wil ik ook op het BK top zijn.”

Zege voor Marthe Truyen

Bij de nieuweling­en stond er in Kasterlee geen maat op Dante Cooreman. Bij de meisjes reed Marthe Truyen solo naar een prachtige zege.

 ?? FOTO SMB ?? Stijn Cas (rechts) als derde op het podium bij de juniores.
FOTO SMB Stijn Cas (rechts) als derde op het podium bij de juniores.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium