Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bölöni mag je gerust naast Kessler en Haan zetten”

Analist Patrick Goots blikt terug op voorbije negen speeldagen

- STIJN DRUANT

Antwerp liep zaterdag dan wel op een stevige nederlaag op het veld van WaaslandBe­veren (30), de na dertien weer gepromovee­rde Great Old doet het nog steeds voortreffe­lijk in de vaderlands­e competitie. Antwerp heeft nog altijd een plaatsje in de top zes, en dus is de hoerastemm­ing er nog steeds. Ook bij exspits Patrick Goots, die zijn grote liefde – en vooral het werk van coach Laszlo Bölöni – onder de loep neemt.

“Niemand had deze zesde plaats verwacht”

“Mijn hoed af voor wat Bölöni tot nog toe allemaal heeft klaargespe­eld, zeker op die korte tijd. Hij heeft een goede groep en kijkt bovendien niet naar namen, want de beste speelt. Bovendien heeft hij van Antwerp een fysiek sterk en robuust team gesmeed. Van pakweg Owusu, die drie maanden geleden nog werd weggehoond, heeft hij een belangrijk­e schakel gemaakt. Anderlecht deed minder transfers en staat niet op de rails, Antwerp heeft bijna allemaal nieuwe spelers en staat wel op de rails. Je moet eerlijk zijn: niemand had die zesde plaats verwacht, laat staan dat Antwerp een rol van betekenis zou gaan spelen. De redding zou al goed zijn. Maar met Luciano D’Onofrio kwam de juiste man op de juiste plaats, ideaal ook met al zijn connecties. Maar zo veel goede spelers een goede zaak? Dat kan je niet elk jaar doen, hé. Plus: ik vraag me af of dat fysieke spel volgehoude­n kan worden. Tegen de mindere ploegen zal Antwerp meer zelf het spel moeten maken, dus dat wordt afwachten. In Beveren werd het al lastig, al ging het wel nog goed tegen Kortrijk. Maar dat is allemaal bijzaak voor de aanhang, die geniet ervan dat Antwerp weer in eerste zit. Degraderen zie ik niet gebeuren, dus ik ben hoopvol, ja.”

Heeft Bölöni zijn typeelftal al gevonden?

“Moeilijk te zeggen. Centraal achterin en in doel wel, denk ik.

Ook Haroun is een zekerheid. Maar ik ben toch verbaasd dat Corryn zijn plaats in het elftal houdt. En Hairemans? Tja, die onderging een metamorfos­e tegenover vorig jaar, die is fysiek enorm gegroeid. Verder zal Bölöni nog heel wat posities invullen, met pakweg Dequevy en Rodrigues. En dan zitten er nog heel wat potentiële kleppers op de bank, hé. Maar Bölöni is slim: hij zal zich ook

blijven aanpassen aan de tegen- stander. Hij is tactisch erg sterk, anders speel je zoveel jaar terug niet kampioen met Standard. In Gent zat ik achter hem: constant de tegenstand­er bekijken, alles noteren… En tel daar maar de hulp van Wim De Decker bij. Een nuttig en heel complement­air duo dus. Het elftal zal nog wijzigen, maar er staan al vijftien punten op de tabel, en dat had niemand verwacht. En als de resultaten meevallen, wordt al de rest met de mantel der liefde bedekt.”

Bölöni heeft gelijk als hij zegt dat Antwerp er pas in november zal staan

“Hij zei dat in de zomer, omdat hij besefte dat hij met een allegaartj­e aan spelers zat. Je hebt zes weken nodig om je goed voor te bereiden, op elk vlak. Zeker als je zoals hij fysiek wil spelen. En velen kwamen pas laat aangewaaid. Bölöni heeft wellicht gelijk, want het zal nog even duren vooraleer iedereen hem echt kent. Qua spel zal het misschien nog beter kunnen, maar qua punten? Dan kijken we in april naar een Antwerp in Playoff 1, hé (lacht). Alles kan, zeker bij Antwerp. Maar het zou wel erg straf zijn. Ik denk niet dat dat zal lukken, maar degradatie zie ik ook niet gebeuren. Maar er leeft weer veel, de trots is terug, en die nieuwe tribune wordt fe-no-me-naal! In alle geledingen zit alles op het juiste spoor. Maar Bölöni zal punten moeten blijven pakken, want alles kan snel keren. Maar toch mag je zijn naam nu al naast die van Kessler en Haan schrijven, want ook hij is echt wel slim.”

 ??  ?? Patrick Goots: “Mijn hoed af voor wat Bölöni tot nog toe allemaal heeft klaargespe­eld.”FOTO BELGA
Patrick Goots: “Mijn hoed af voor wat Bölöni tot nog toe allemaal heeft klaargespe­eld.”FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium