Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is nog wel wat werk aan de winkel”

- (mabe)

De vrouwen van Antwerp hebben hun eerste zege beet. Na twee gelijke spelen tegen Dragons en Watducks pakten ze voorbije weekend de drie punten na een overtuigen­de 50 zege tegen rode lantaarn Brugge. Coach Sofie Gierts zag dat het goed was.

b

“De uitslag was niet eens overdreven”, zegt Gierts. “Het hadden evengoed dubbele cijfers kunnen zijn. Brugge is niet meteen de sterkste ploeg uit de reeks, en dan is het ook logisch dat we de punten thuis hielden.”

Gierts, een monument in het vrouwenhoc­key, blikt ook al even terug op de start van Antwerp. “De buitenwere­ld had misschien een betere start van ons verwacht, maar er zijn nog goede teams. Bovendien zijn we ook nog maar aan het begin van het seizoen. Al bij al ben ik toch tevreden over de voorbije wedstrijde­n. In de voorbereid­ing hebben we amper één keer met het volledige team kunnen trainen. Tja, dan weet je dat er nog wat bijgeschaa­fd moet worden. Systemen moeten nog verfijnd worden, technisch kan het nog wel wat beter. En ik moet ook nog de karakters van de speelsters nog beter leren kennen. Maar de dynamiek in de groep is er zeker en dat maakt dat ik er toch wel wat van verwacht.”

Was Brugge het voorbije weekend niet meteen een waardemete­r, Watducks vorige week was dat wel. Daar speelde Antwerp 0-0 tegen gelijk.

Gierts: “Daar haalden we echt al een hoog niveau. Dat maakt dat ik met een goed gevoel uitkijk naar de rest van het seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium