Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Erasmusstu­denten willen massaal fiets

-

De fietsenver­huurder UniCycle merkt een enorme interesse in hun tweewieler­s. Ze richten zich uitsluiten­d op Erasmusstu­denten, die Antwerpen willen verkennen op de fiets.

Erasmusstu­denten vinden steeds vaker hun weg naar de fiets. De ondernemin­g Uni-Cycle verhuurde dit jaar al meer dan honderd fietsen. “In eerste instantie hadden we 65 fietsen voorzien, ongeveer het aantal dat UniCycle vorig jaar verhuurde. Maar die waren in geen tijd weg, dus kochten we nog vijftig fietsen aan om aan de vraag te voldoen”, vertelt Maxim Claeys (22). Samen met Jonas Willoqué (22) en Frederik Bakx (21) runt hij het fietsenver­huur aan de buitenland­se studenten die Antwerpen op de tweewieler willen ontdekken. Gisteren konden de uitwisseli­ngsstudent­en hun fiets ophalen aan GATE 15 op de Kleine Kauwenberg, vlak bij de UA.

Een fiets huren kost 30 tot 60 euro, afhankelij­k van de periode van verhuur, variërend van drie tot zes maanden. “Het is een ondernemin­g van studenten, voor studenten. Dus we maken het hen budgettair niet te moeilijk.”

“We bieden hen ook een repairkit aan met essentials voor een fietser, zoals een paar extra lichten, een slot en repaircoup­on van 17 euro bij de fietsenmak­er waarmee we samenwerke­n.”

Het blijkt voor de buitenland­se studenten een hele beleving. “In mijn thuisstad in Griekenlan­d is het veel te bergachtig”, vertelt Triantafyl­los (22), die zijn fiets en repairkit komt halen. “Ik fiets er wel met een mountainbi­ke, maar eerder als sport, niet als transportm­iddel. Ik zit nu op kot op het einde van de Italiëlei. Hier is de fiets beste manier om mij te verplaatse­n. Het is goedkoop, veilig en je kan erop vertrouwen.”

“Er zijn er ook veel die gewoon niet kunnen fietsen”, weet Maxim. “Voor hen organiseer­t de UA fietslesse­n. Wij doen met hen ook nog een fietstocht door de stad, een bezoek aan een brouwerij en een tochtje met de bierfiets. Om het studentiko­os te houden.”

 ??  ?? FOTO VICTORIANO MORENO UniCycle, voor en door studenten, verhuurde vorig jaar zo’n zestig fietsen. Dit jaar zitten ze al aan honderd stuks.
FOTO VICTORIANO MORENO UniCycle, voor en door studenten, verhuurde vorig jaar zo’n zestig fietsen. Dit jaar zitten ze al aan honderd stuks.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium