Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Misschien spelen we iets te offensief”

Bart Hendryckx loodst SintJob met twee goals naar winst

- WALTER PEERSMANS

SintJob deed afgelopen weekend wat het moest doen: na het verlies tegen het sterkere RC Mechelen weer aanknopen met de zege en Oppuurs kloppen. Dat Bart Hendryckx en co Oppuurs na een 14 en 25 voorsprong nog lieten terugkomen tot 45, is de enige smet op de prestatie.

4-5, het is geen uitslag die je wekelijks in de tabellen ziet verschijne­n. Zeker niet op het niveau van eerste provincial­e.

“Dat we vijf keer scoorden, is super, maar dat we op een iets te gemakkelij­ke manier vier tegendoelp­unten slikten, is iets om aan te werken”, zegt Bart Hendryckx. "Die tegengoals wordt hoe dan ook een aandachtsp­unt tijdens de trainingen. Al was ik toen het 1-5 werd gerust in een goede afloop. De 4-5 viel pas in de slotminuut. Ik was ervan overtuigd dat de gelijkmake­r er niet meer zou komen. Al moeten we ook leren uit dit gegeven. In de toekomst moeten we zo’n voorsprong beter vasthouden. Misschien is het een gevolg van het feit dat we iets te offensief spelen, waardoor achteraan de deur wordt opengezet. Als we met veel spelers voor de bal lopen, is een ongelukje snel gebeurd.”

Positief is natuurlijk dat Sint-Job zelf vijf keer scoorde.

“Wij creëren in elke wedstrijd veel kansen. Het maakt niet uit of we met 4-5 of 0-1 winnen. Het belangrijk­ste blijft dat de drie punten worden gepakt. Met Heikant Berlaar, Rapid Leest en Witgoor krijgen we de komende weken wedstrijde­n voorgescho­teld waarin we punten zouden moeten pakken. Als we zes op negen halen, mogen we van een geslaagde start spreken en bouwen we een buffer op. Voor een ploeg die op het behoud mikt, is dat geen onbelangri­jk gegeven.”

Hendryckx zette zijn ploeg tegen Oppuurs met twee goals op weg naar winst.

“Scoren doet altijd deugd. De eerste kans werkte ik met het hoofd af en de tweede, kort na de rust, was belangrijk voor het vertrouwen. Alleen jammer dat ik tien minuten later een verrekking voelde opkomen. Ik stopte met- zodat wat werk met de kinesist voldoende moet zijn om er zondag bij te zijn.”

Volgens Hendryckx hoort SintJob thuis in eerste provincial­e.

“Ik heb de indruk dat buiten RC Mechelen, Lyra en Lille de concurrent­ie best meevalt. Al zullen we met onze beperkte kern nog wel een tijdje voor het behoud moeten strijden”, besluit Hendryckx.

 ?? FOTO SMB ?? Bart Hendryckx: “We moeten leren om dit toekomst een voorsprong beter vast te houden.”
FOTO SMB Bart Hendryckx: “We moeten leren om dit toekomst een voorsprong beter vast te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium