Gazet van Antwerpen Stad en Rand

"We zitten helemaal op schema"

Brent Van Den Abeele viert perfecte rentree

- (kugu)

Lyra spoelde het voorbije weekend zijn recente één op zes door met een klinkende 15 uitzege op Heikant. Het nieuwe exploot van de Pallieters viel samen met de rentree van Brent Van Den Abeele.

De van City Pirates overgekome­n flankspele­r liet zich trouwens meteen gelden bij Lyra en leverde een puike prestatie af.

“Het liep lekker”, reageert Van Den Abeele bescheiden. “Ik mag op een geslaagde rentree terugblikk­en en dat doet deugd. Het is ook gemakkelij­k voetballen in deze ploeg als iedereen zijn niveau haalt. Dat is zaterdag nogmaals gebleken. Het bracht ons op dertien op achttien en zo zitten we helemaal op schema in onze doelstelli­ng om een rol van betekenis te spelen in deze reeks.”

De eerste maanden Lyra hebben voor Brent Van Den Abeele helemaal gebracht waarop hij had gehoopt.

“Ik wilde graag bij een ambitieuze ploeg met een offensieve ingesteldh­eid voetballen. Omdat ik Tom Schipper kende van ons gezamenlij­k verleden bij City Pirates, was ik ervan overtuigd dat dit de juiste keuze zou worden.”

Lyra wacht zondag een verraderli­jke thuismatch tegen Rapid Leest.

“Dat wordt inderdaad niet gemakkelij­k. Rapid Leest is een ervaren ploeg die onder zijn waarde geklasseer­d staat. Daar zijn we ons van bewust. Er zal dus opnieuw het beste Lyra nodig zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium