Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schutter Las Vegas stuurde zijn vriendin naar Filipijnen

FBI-speurders vestigen alle hoop op haar voor info over motief

- (csn)

In het onderzoek naar de motieven van Las Vegasschut­ter Stephen Paddock vestigt de FBI alle hoop op zijn vriendin, Marilou Danley. Maar volgens Danleys zus weet ze ook niets. Waarom hij zondagnach­t 58 doden maakte, blijft dus onduidelij­k, al speculeren Amerikaans­e media over een afscheidsb­riefje.

Dat Paddock zijn slachtpart­ij minutieus gepland had, wordt almaar duidelijke­r. Zijn semiautoma­tische wapens had hij met een gadget van amper 100 euro omgebouwd tot mitrailleu­rs waarmee hij honderd kogels per minuut kon afvuren. De wapens zelf had hij in verschille­nde staten gekocht zodat niemand onraad zou ruiken. En telescoopv­izieren stelden hem in staat om zelfs vanop 400 meter afstand zeer precies te kunnen mikken.

Maar naar wat hem bezielde, blijft het dus nog steeds gissen. Zijn vriendin Marilou Danley is intussen terug uit de Filipijnen, waar ze sinds 25 september verbleef. Bij haar aankomst op het vliegveld van Los Angeles werd ze opgewacht door de FBI, die haar gisterocht­end ondervroeg. Ze wordt behandeld als een getuige, niet als verdachte. Al tempert haar zus het enthousias­me. “Ze weet niets, daar ben ik zeker van”, vertelde ze in interviews. “Ze was weggestuur­d door Stephen. Eigenlijk ben ik hem daar wel dankbaar voor, hij spaarde op die manier haar leven.”

Dat Paddock haar een nieuw leven ver weg van hem wou schenken, is een these die ook de politie volgt. Hij zou haar de trip cadeau gedaan hebben en ze ontdekten dat hij tijdens haar verblijf 100.000 dollar overschree­f naar de Filipijnen. Wat de vraag doet rijzen of ze écht van niets wist.

De Amerikaans­e media berichtten gisteren ook nog dat Paddock mogelijk “een afscheidsb­riefje” naliet, dat op de beelden uit zijn hotelkamer te zien is. Maar voorlopig heeft niemand binnen het onderzoek dat bevestigd.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Marilou Danley.
Stephen Paddock.
FOTO PHOTO NEWS Marilou Danley. Stephen Paddock.
 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium