Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het mag allemaal ietsje gewaagder zijn”

Contrair bijt met Hush Hush spits af van tweede pop-upseizoen

-

Dit weekend begint het weer te borrelen en te bruisen naast het Red Star Line Museum. In de gebouwen van NV Necap opent popupconce­pt Contrair voor een tweede maal de deuren. Nachtraven en cultuurlie­fhebbers stippen dus best elk weekend tot en met Nieuwjaar aan in hun agenda.

“We hadden het gevoel nog niet klaar te zijn met Contrair”, vertellen bezielers Yves Massignani en Thomas Van Praag. “De eerste periode verliep nogal chaotisch. Alles moest heel snel gebeuren. Eerst zouden we slechts een maand openhouden. Dat werden er uiteindeli­jk twee. We hadden veel ideeën maar slaagden er niet in om alles wat we voor ogen hadden te realiseren.” Dat de heren nu de kans krijgen om die plannen verder uit te werken en Contrair een tweede hoofdstuk te bezorgen, stemt hen dan ook meer dan goedgeluim­d.

“We hebben er veel zin in. Hier willen we kunst, muziek en nachtleven onder een dak brengen. Contrair moet een plek worden voor evenemente­n die je anders niet wekelijks zou terugvinde­n in Antwerpen.” En net om die reden hebben de twee hun programma nog minutieuze­r in elkaar gepuzzeld dan voordien. “Nu we ruim de tijd hadden, zijn we iets selectieve­r geworden in onze samenwerki­ngen. We willen nog meer dan voordien de niet te betreden paden inwandelen. Het mag dus allemaal wat gewaagder. En in die zin staan we open voor samenwerki­ngen met iedereen die hier voor een meerwaarde kan zorgen.”

Zo zal Lectrr (Huiscartoo­nist van ‘De

Standaard’, red.) op 12 oktober in Contrair zijn releasepar­ty van The Red Rider geven, een hedendaags­e bewerking van de Rode Ridder. Inclusief liveoptred­ens. “We stellen onze locatie ook ter beschikkin­g van een aantal jonge kunstenaar­s die hier de kans krijgen om met hun werk naar buiten te treden tijdens de M(o)vemente-expositie. In december mogen we dan weer het Closer/Dichterbij­festival ontvangen. Dat festival is een combinatie van gastronomi­e, kunst, liveoptred­ens en nachtleven.” En daarbij werke de twee samen met Dez Mona-frontman Gregory Frateur; de vaste curator van Closer/Dichterbij.

Stormloop

Maar de spits wordt dus zaterdag afgebeten. Dan duiken ze met Hush Hush de nacht in. Van dit populaire feestconce­pt, dat balanceert op de fijne lijn tussen guilty pleasures en cutting edge, is Massignani overigens een van de oprichters. “Daarom zal ik zaterdag voor het eerst in bijna vijf jaar de hele nacht zelf achter de draaitafel­s staan. Daar kijk ik enorm naar uit, al ben ik er ook best zenuwachti­g voor.” En dat valt te begrijpen. “We verwachten een stormloop. We doen ook niet aan voorverkoo­p, dus wie erbij wil zijn moet op tijd komen.”

In totaal zal Hush Hush acht keer op rij de zaterdagen van Contrair kleuren. “Daarnaast hebben we nog een aantal artiesten geboekt waar we zelf grote fan van zijn. Job Jobse, bijvoorbee­ld. Die man vind ik een van de beste dj’s van het moment.”

De einddatum van Contrair 2.0 is vastgestel­d op 31 december. “Of 1 januari, want we geven nog een groot Hush Hush slotfeest op oudjaar, dat we liefst nog tot de volgende middag willen laten doorlopen.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

Hush Hush: Zaterdag 7 oktober vanaf 23u. Contrair, Montevideo­straat 5. Inkom: 10 euro aan de kassa.

 ??  ?? FOTO
KIONI PAPADOPOUL­OS Yves Massignani en Thomas Van Praag van Contrair. “We hebben niet alles wat we voor ogen hadden kunnen realiseren, dus komen we met een tweede editie van Contrair.”
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Yves Massignani en Thomas Van Praag van Contrair. “We hebben niet alles wat we voor ogen hadden kunnen realiseren, dus komen we met een tweede editie van Contrair.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium