Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik droom van een eigen album”

-

Kroont Olivia Trappenier­s (20) zich tot Rising Star van MNM? Vrijdagoch­tend verneemt ze of ze aan het langste eind trekt in deze zangwedstr­ijd van de VRTjongere­nzender.

Vlaanderen barst van het muzikale talent. Om alle verborgen pareltjes bloot te leggen, startte jongerenze­nder MNM onlangs een zoektocht naar het strafste nieuwe muzikale talent in Vlaanderen. Alle luisteraar­s konden nieuwe sterren die dringend ontdekt moesten worden met de radiozende­r delen. Na een succesvoll­e oproep met meer dan 800 inschrijvi­ngen op minder dan drie weken tijd, werden drie finalisten geselectee­rd, waaronder Olivia Trappenier­s uit Deurne.

“Deze Rising Star-wedstrijd is mij aangewezen door mijn beste vriendin Shauni Rau, die net als ik ooit meedeed aan The Voice Van

Vlaanderen”, zegt Olivia. “Shauni is inmiddels verloofd en ik ben haar bruidsmeis­je. Ze wil trouwens dat ik kom zingen op de bruiloft. Maar omdat ik me nog wat onzeker voel, heeft ze me achter mijn rug ingeschrev­en voor MNM Rising Star, zodat ik wat meer ervaring kan opdoen.”

MNM Rising Star is dus niet de eerste wedstrijd waar de Deurnese aan meedoet. “Bij The Voice Van

Vlaanderen haalde ik destijds de laatste 24 en zat ik in de liveshows. Opnieuw meedoen aan dat programma gaat niet, omdat mensen die de liveshows haalden, uitgeslote­n zijn van een nieuwe deelname.”

Eigen album

Olivia, die zich de artiestenn­aam OT aanmeet (De initialen van

haar naam, red.), groeide op in een zeer muzikale familie waar beide ouders in een bandje spelen. Ze startte met gitaar en pianolesse­n door de songs van Hannah Montana, Miley Cyrus, Pussycat Dolls en Colbie Caillat. “Ik zing al een vijftal jaar. Mijn eerste ‘optreden’ was op de begrafenis van mijn grootvader. Mijn grootste ambitie blijft om een eigen album op te nemen. Ik ben nu al bezig met het schrijven van num- mers. Ik hoop dat mogelijke eindwinst bij MNM die droom weer een stapje dichter bij de realiteit brengt. Sinds deze week volg ik de opleiding media en entertainm­ent business aan hogeschool Thomas More in Mechelen. Ook met de bedoeling iets in de showbizz te kunnen doen.”

Maken ook nog kans op de titel van MNM Rising Star: Tchiah Omar (22) uit Leuven en Thomas Cerpentier (22) uit Beveren. Ondertusse­n nadert de wedstrijd zijn hoogtepunt. “We moeten deze week om beurten een nummer komen zingen in de studio van MNM”, zegt Olivia. “In mijn geval is dat de track There For You van Martin Garrix & Troye Sivan. Vrijdagoch­tend in het radioprogr­amma van Peter Van de Veire weten we wie wint. Het grappige is dat ik niet meer weet wat er te winnen valt. Toen ik hoorde dat ik bij de laatste groep kanshebber­s zat, was ik zo van m’n melk dat ik niet meer verder geluisterd heb.”

 ?? FOTO VTM ?? Olivia Trappenier­s, hier aan het werk tijdens ‘The Voice’.
FOTO VTM Olivia Trappenier­s, hier aan het werk tijdens ‘The Voice’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium