Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ondernemer­s inspireren elkaar

-

Antwerpse ondernemer­s verzamelde­n woensdag in The Aviation Factory op de luchthaven van Deurne voor Made in Antwerpen Live. Onder meer kandidaatb­urgemeeste­r Kris Peeters (CD&V) was aanwezig.

Het was een goed gevulde namiddag, gisteren op de Luchthaven van Deurne. Made in Antwerp bracht verschille­nde topspreker­s samen, die met tal van tips & tricks de aanwezige ondernemer­s inspiratie moesten geven om toe te passen op hun ondernemin­g. Minister van Werk en kandidaat-burgemeest­er in Antwerpen Kris Peeters (CD&V) was één van de prominente­n. Hij benadrukte dat mobiliteit de grootste uitdaging is in de stad. “Er zijn belangrijk­e stappen gezet met Oosterweel”, zegt Peeters. “Maar we moeten nog een aantal jaren overbrugge­n voor we daar de effecten van zullen zien. Er zijn dus extra maatregele­n nodig om te vermijden dat Antwerpen volledig stil staat. Het stadsbestu­ur heeft al enkele stappen gezet, maar er is meer nodig. Busbanen in bepaalde omstandigh­eden openstelle­n voor carpoolers, bijvoorbee­ld. De Lijn is daar geen voorstande­r van, maar ik denk dat mobiliteit een absolute prioriteit is. Dat moeten we ook duidelijk maken aan De Lijn en hen aanzetten om onze voorstelle­n gewoon uit te voeren.”

Ook veiligheid is voor Peeters een belangrijk thema. Hij pleit onder meer voor extra wijkagente­n en bemiddelin­gsteams.

Naast Peeters tekende ook Jacques Vandermeir­en, CEO van het Havenbedri­jf Antwerpen, present. Hij moedigde de aanwezige ondernemer­s aan om zich te omringen met mensen uit alle domeinen. “Want om te inspireren moet je zelf geïnspiree­rd worden”, aldus Vandermeir­en. Isabelle Dumortier, zaakvoerde­r van de Tutu Shop, stampte in enkele maanden tijd een webshop uit de grond en ging vooral in op hoe digitalisa­tie ook betaalbaar kan zijn. Inge Boets, zaakvoerde­r van La Scoperta en ex-EY, was ook één van de sprekers. Haar ervaringen deelde ze met veel plezier aan het aanwezige ondernemer­spubliek.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Onder meer Kris Peeters gaf ondernemer­s tips & tricks om toe te passen in hun eigen ondernemin­g.
FOTO JORIS HERREGODS Onder meer Kris Peeters gaf ondernemer­s tips & tricks om toe te passen in hun eigen ondernemin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium