Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Supermarkt Albert Heijn Groenplaat­s wordt Spar

- (kvh)

De supermarkt Albert Heijn aan de Groenplaat­s wordt een Sparwinkel van de Colruytgro­ep. “Eindelijk is er duidelijkh­eid na een proces van anderhalf jaar”, zegt Erik Dirkx van vakbond BBTK.

Ahold en Delhaize Group kregen begin vorig jaar van de Belgische Mededingin­gsautorite­it BMA te horen dat ze een aantal winkels in België moesten afstoten om goedkeurin­g te krijgen voor hun fusie. In totaal moesten beide retailers dertien supermarkt­en verkopen: vijf Delhaizeen acht Albert Heijn-filialen.

Twaalf van de dertien winkels werden het afgelopen anderhalf jaar overgenome­n door Carrefour, Lidl en Tanger. Voor de Albert Heijn-winkel aan de Groenplaat­s, de eerste Belgische vestiging van Albert Heijn, werd geen koper gevonden. Hierdoor kon de fusie niet worden afgerond.

Het uitblijven van een koper zorgde voor veel onrust bij het personeel. In augustus waren er van de oorspronke­lijk zestig vaste werknemers al tien vertrokken. Van de overblijve­rs viel de helft door de aanslepend­e onzekerhei­d geregeld uit. In september is er ook enkele dagen gestaakt.

Gisteren maakte Ahold Delhaize dan bekend dat het eindelijk een overnemer had gevonden voor de winkel aan de Groenplaat­s.

De groep heeft voor de verkoop een overeenkom­st bereikt met Retail Partners Colruyt Group, de poot van Colruyt waar onder meer de zelfstandi­ge Spar-winkels onder vallen.

De winkel zal in november worden overgedrag­en aan Retail Partners, dat er binnen afzienbare tijd een Spar-vestiging opent, die zal worden uitgebaat door een zelfstandi­ge ondernemer. Wanneer de winkel precies opengaat, kan Colruyt Group nog niet meedelen.

Zekerheid

Vakbond BBTK spreekt van goed nieuws. “Hoewel sommige personeels­leden het er emotioneel moeilijk mee hebben, is dit eindelijk eens goed nieuws”, zegt Erik Dirkx van vakbond BBTK. “Tot vorige maand was er grote onzekerhei­d of het personeel zou worden overgenome­n of niet. Ahold Delhaize heeft nu laten weten dat alle werknemers, en dat zijn er nog een 35 à 40-tal, in andere winkels om en rond Antwerpen worden tewerkgest­eld. Gezien de groep met veel uitzendkra­chten werkt, zie ik hier geen problemen. Maar uiteraard volgen we de verdere ontwikkeli­ngen op de voet.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De Albert Heijnwinke­l aan de Groenplaat­s zal binnenkort door het leven gaan als een Sparfiliaa­l.
FOTO JAN VAN DER PERRE De Albert Heijnwinke­l aan de Groenplaat­s zal binnenkort door het leven gaan als een Sparfiliaa­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium