Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moeizame zege tegen tien man: Losada scoort gouden driepunter in slotfase

Losada en Placca bezorgen Beerschot Wilrijk gouden driepunter in slotminute­n

-

Beerschot Wilrijk heeft zijn missie volbracht: winnen in Tubeke al gebeurde dat pas op de valreep. Niet voor de eerste keer dit seizoen forceerde Hernan Losada de beslissing. In de slotminute­n trapte hij een vrije trap vanop twintig meter tegen de lat, de goed gevolgde Placca deed de rest. Beerschot Wilrijk heeft nu al vijf punten voorsprong op het nummer twee, OH Leuven. “Dit zijn gouden punten.”

Na de sublieme prestatie tegen Lierse vorige week verschenen de elf basisspele­rs van Beerschot Wilrijk boordevol vertrouwen aan de aftrap tegen Tubeke. Maar dat vertaalde zich gisteren niet in een topprestat­ie. De thuisploeg kreeg in de eerste helft zelfs de bal en mocht vrij combineren tot aan de Kielse grote rechthoek. Daar stokten de meeste aanvallen wel. “Iedere ploeg speelt wel twee of drie mindere wedstrijde­n op een seizoen”, zei Losada. “Na acht fantastisc­he matchen wilde het vandaag niet lukken voor ons. We kregen dan ook maar twee dagen recuperati­e.”

Geen goede wedstrijd, wel drie punten. Dankzij Losada dus. Alwéér. Het was dankzij zijn vrije trap - een viertal minuten voor affluiten - dat het winnende doelpunt tot stand kwam. “Gelukkig reageerde Placca erg attent en kon hij die belangrijk­e treffer scoren”, lachte de Argentijn. “Voordien gaven we niet veel kansen weg. Het is nu aan ons om te leren uit deze wedstrijd. Gemakkelij­ke tegenstand­ers bestaan niet. Ook in onze thuismatch tegen Tubeke hadden we geen overschot. Ook al staat het laatste in de rangschikk­ing, toch kan ook die ploeg punten afsnoepen van elke tegenstand­er.”

Sterke Romo

Een dik kwartier voor tijd kreeg Tubeke - bij een 0-0-stand - een goede kans om op voorsprong te komen. Stevance kon vrij doorlopen op doel, maar doelman Romo redde met het been. Nauwelijks een minuut later was daar opnieuw Stevance, maar Romo redde alweer de meubelen. “Onze doelman was erg sterk, net als Swinkels”, zei Losada.

Nauwelijks een minuut later zou het er al heel wat minder rooskleuri­g uitzien voor de thuisploeg, die met tien man verder moest na een tweede gele kaart voor Hwang - na een fout op Losada. “Een cruciaal moment. Toen we met nog een kwartier te spelen met elf tegen tien verder mochten, begonnen we te geloven in een zege. Een moeilijke match als deze winnen, ook dat hoort bij het behalen van de promotie.”

Drie gouden punten

Promotie. Het woord is gevallen. Zou het? Beerschot Wilrijk komt dankzij deze zege alleszins weer een stap dichter bij de eerste periodetit­el, ook al is de weg nog lang. Maar met vijf punten voorsprong op OHL en zes op Cercle Brugge ziet het er rooskleuri­g uit voor de Antwerpena­ars. “Zaterdag wacht ons alweer een lastige opdracht

(thuis tegen Cercle Brugge, red.)”, zegt Losada. “Winnen we ook die match, dan slaan we de Bruggeling­en volledig uit koers voor de eerste periode. Toch moeten we op onze hoede blijven. In een reeks met slechts acht ploegen kan alles snel veranderen. Vandaag slaagden we er moeilijk in de bal in de ploeg te houden. Tubeke speelde powervoetb­al. Dat ligt ons duidelijk niet. Toch pakken we hier drie gouden punten.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium