Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Ook Bstaal Sanchez positief’, vier jaar schorsing?

- (bvc)

Volgens de Spaanse krant Marca is het B-staal van Samuel Sanchez ook positief getest op het groeihormo­on GHRP-2. De Internatio­nale Wielerunie UCI en zijn ploeg BMC hebben het positieve B-staal nog niet bevestigd, maar als het klopt, dreigt voor de olympische kampioen van Peking 2008 een schorsing van vier jaar. Sanchez testte positief tijdens een controle buiten competitie in de aanloop naar de Vuelta. Hij werd door BMC meteen op non-actief werd geplaatst. De bevestigin­g van de positieve test zou voor de ploeg van Van Avermaet een stevige smet op het blazoen betekenen. Tot op vandaag houdt de Spanjaard zijn onschuld staande. Hij bleef ook na de eerste berichtgev­ing verder trainen in de hoop snel de competitie te kunnen hervatten. Een schorsing van vier jaar zou voor de 39-jarige Asturier allicht het einde van zijn carrière betekenen.(bvc)

*** Stijn De Bock(Cibel-Cebon) won in Zele de Oost-Vlaamse Sluitingsp­rijs voor Mike Teunissen en Dennis Coenen. De Bock is Belgisch kampioen bij de elite zonder contract.

*** Androni-Sidermec-Bottecchia is dankzij winst in de Italia Cup zeker van startrecht in de Giro. De ploeg van Gianni Savio was dit jaar niet uitgenodig­d door organisato­r RCS. *** Vandaag vindt in Frankrijk de 67e

Parijs - Bourges (1.1) plaats. Oliver Naesen, Kenny Dehaes en Baptiste Planckaert zijn de Belgische blikvanger­s.

*** Ook in Italië wordt gekoerst. Op de aankomst boven in Milaan - Turijn (BC) is het behalve naar Nibali uitkijken naar de Belgen Philippe Gilbert, Laurens De Plus, Dries Devenyns en Floris De Tier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium