Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wilde mezelf te veel bewijzen”

Jorn Vancamp is basisplaat­s kwijt bij Roda JC

- KERSTEN STEURBAUT

Zeven weken hebben Jorn Vancamp en Roda JC moeten wachten op hun eerste punten van het seizoen. Afgelopen weekend pakte de club meteen een overwinnin­g op het veld van Sparta Rotterdam (12). Het jeugdprodu­ct van Anderlecht zat op de bank, maar genoot mee. “Als ploeg hebben we de puntjes op de i gezet.”

Oef, die nul is eindelijk van het bord. Na zes nederlagen op rij won Roda JC met 1-2 op het veld van Sparta Rotterdam. “Die zege heeft iedereen enorm veel deugd gedaan, ook voor de jongens die niet op het veld stonden. Je voelde achteraf meteen dat de sfeer terug in de ploeg zat.”

Het waren immers moeilijke weken geweest. “Als je geen punten pakt, dan begint iedereen naar elkaar te kijken. Dan zakt het vertrouwen. In de kleedkamer is er toen veel gesproken. Iedereen heeft zijn mening gezegd en dat heeft duidelijk deugd gedaan. We hebben geen excuses gezocht en wisten dat die slechte prestaties onze eigen fout waren. Op Sparta hebben we als team de puntjes op de i gezet.”

Slachtoffe­r van slechte start

Vancamp moest in Rotterdam toekijken vanop de bank. De eerste wedstrijde­n van het seizoen begon hij nog in de basis, maar de aanvaller werd één van de slachtoffe­rs van de slechte start. “Dat was een hele ervaring. Maar als je de eerste weken tegen een paar grote ploegen moet spelen, dan weet je dat het moeilijk wordt”, vertelt Vancamp.

“Ik speelde niet slecht, hoor. Alleen verloren we en scoorde ik niet. Daarna ging het vertrouwen wat naar beneden en na een dramatisch­e wedstrijd tegen Willem II verdween ik uit de ploeg. Misschien heb ik mezelf begin dit seizoen iets te veel druk opgelegd. Er wordt vaak gezegd dat je je op dit niveau meteen moet bewijzen.”

Vancamp houdt echter de moed erin. “Mijn vervanger doet het nu goed, dus is het wachten tot ik een nieuwe kans krijg. Dan is het aan mij om te tonen dat ik er klaar voor ben. Hopelijk komt die kans er snel. Tot dan kan ik alleen maar hard werken op training.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jorn Vancamp op training. Hij moet voorlopig vanop de bank toekijken bij Roda JC.
FOTO PHOTO NEWS Jorn Vancamp op training. Hij moet voorlopig vanop de bank toekijken bij Roda JC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium